Trend
  • facebook-logo
  • Nsosyal logo
  • instagram-logo
Trend Galeri Trend Yaşam Siyonist vahşet sürüyor: Sivil katliamlarını meşru hale getiriyorlar!

Siyonist vahşet sürüyor: Sivil katliamlarını meşru hale getiriyorlar!

ABD ve İsrail'in İran'a karşı başlattığı savaşta sivil katliamları durmak bilmiyor. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısında dün 8 kişi ölürken, 31 kişi yaralandı. İran'da halk saldırılara tepki için meydanlara çıkmaya hazırlanırken, İran'ın misilleme yaptığı Tel Aviv'de ise sirenler susmuyor.

ATA GÜNDÜZ KURŞUN
Giriş Tarihi: 13.03.2026 07:58 Güncelleme Tarihi: 13.03.2026 07:59
Siyonist vahşet sürüyor: Sivil katliamlarını meşru hale getiriyorlar!

ABD ve İsrail'in İran ile giriştiği savaş 14 gündür sürüyor. İran'da sivilleri katleden İsrail, Lübnan'a yönelik saldırılarını da sivil ayrımı gözetmeden sürdürüyor. İsrail, savaş uçakları ve drone'larıyla başkent Beyrut'ta Dahiye semtini, ülkenin doğusunda Baalbek ve Bekaa bölgelerini ve güneydeki köy ile kasabaları durmaksızın bombalıyor.

Siyonist vahşet sürüyor: Sivil katliamlarını meşru hale getiriyorlar!

Bu bombardımanda sivil alanları yerle bir eden İsrail, Lübnan'daki bölünmüşlüğü kullanarak bölgeye hâkim olmak istiyor. Gazze'deki soykırımı 'Hamas ile mücadele' maskesiyle yapan İsrail, Lübnan'daki katliamlarını da 'Hizbullah ile mücadele' adı altında yürütüyor.

Siyonist vahşet sürüyor: Sivil katliamlarını meşru hale getiriyorlar!

YİNE SİVİL KATLİAMI

Çarşamba gecesi sahil kenarındaki bir motosikletli, Hizbullah mensubu olduğu gerekçesiyle İsrail'e ait drone'lar tarafından hedef alındı. 2 adet parça tesirli mühimmatın kullanıldığı saldırıdan, kaldırımlarda kurdukları çadırlarda yaşayan yerinden edilmiş Lübnanlılar da saldırıdan etkilendi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 31 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Lübnan'da yerinden edilen insanların sayısı 800 bini geçti. İsrail daha önceki saldırılarında yaptığı tahliye uyarılarından farklı bir yol izliyor. Daha önce vuracağı binanın koordinatlarını yayınlayan katil İsrail rejimi, şu anda bütün bir mahalleye tahliye uyarısı yayınlıyor. Geçtiğimiz günlerde 7 mahallenin boşaltılmasına yönelik bir uyarı yayınlandı. Böylece sivil katliamlarını meşru hale getiriyor.

Siyonist vahşet sürüyor: Sivil katliamlarını meşru hale getiriyorlar!

ÖNCE İŞGAL, SONRA İLHAK

Netanyahu rejimi Lübnan'ın güneyinde başlattığı karadan işgalde 'önce işgal, sonra ilhak' politikası izliyor. Lübnan'ın güneyindeki sınır hattı boyunca 200 civarında köy ve kasaba bulunuyor. Burayı kendisine yönelik bir tehdit olarak nitelendiren İsrail, bölgede dilediği gibi harekât yapabiliyor. Hizbullah'ın karşı saldırıları İsrail Ordusu'na büyük kayıplar verdirse de İsrail bu ölüm ve yaralanmaları gizleyerek sansür politikası uyguluyor. Lübnan'da tam 18 etnik yapı bulunuyor. Bunların arasında Sünni, Şii ve Hıristiyanlar var. İsrail bu bölünmüşlüğü kendi lehine kullanıyor. İsrail, son olarak Lübnan hükümetine Hizbullah'ın silah bırakmasını, aksi takdirde Lübnan'ın altyapısının hedef alınacağını iletti. Siyonist rejim böylece Lübnan'da iç savaş çıkarmaya çalışıyor. İsrail'in saldırılarında Lübnan'da 687 kişi öldü, 1774 kişi yaralandı.

  • Yaşam Haberleri
  • Veri Politikası
  • Gündem Haberleri
  • Rüya Tabirleri
  • Haberler
  • Son Dakika Haberler
  • Namaz Vakitleri
  • Bilmeceler
  • Yayın Akışı
  • Türkiye Haritası
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. ABİ
    5. Kuruluş Orhan
    6. Aynı Yağmur Altında
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
    8. Sabah Türkiye
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın