Son dakika haberi: İran ve ABD, Pakistan aracılığında yapılan müzakere süreci kapsamında 14 Haziran'da savaşın durdurulması ve taraflar arasındaki sorunların görüşmelerle çözülmesini öngören 14 maddelik bir mutabakata vardıklarını duyurdu.
İslamabad Mutabakatı adı verilen mutabakat zaptı, 18 Haziran'da İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından dijital ortamda imzalanarak yürürlüğe girdi.
Mutabakat, Lübnan dahil savaşın sona erdirilmesi, Hürmüz Boğazı'nın açılması, ABD'nin İran'a uyguladığı deniz ablukasının kaldırılması gibi maddeleri içeriyor.
Katil İsrail'de soğuk duş etkisi etkisi yaratan anlaşmayla ilgili Netanyahu ve ekibinin Trump'a karşı öfkeli olduğu analizleri dikkat çekerken; Axios'ta yer alan bir haberde de çarpıcı bilgiler yer aldı.
NETANYAHU YALNIZLAŞTI
Haberde; İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Trump'ın İsrailli yetkililerin stratejik ve siyasi bir felaket olarak gördüğü anlaşmayı yayınlaması ve imzalaması karşısında sessiz kaldığı ifade edildi.
Netanyahu'nun uluslararası arenada savaşın devam etmesi yönündeki telkinlerinin sonuçsuz kaldığı ve yalnızlaştığı vurgulandı.