Trend
Trend Galeri Trend Yaşam Turşu kurarken sakın bu adımı atlamayın! Kütür kütür kalmasını sağlayan o püf nokta: "Kullandığınız kavanoz böyleyse..."

Turşu kurarken sakın bu adımı atlamayın! Kütür kütür kalmasını sağlayan o püf nokta: "Kullandığınız kavanoz böyleyse..."

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem sağlığa faydalı hem de lezzetli olmasıyla sıkça tercih edilen turşu, yapımı büyük emek isteyen bir yiyecektir. Büyük uğraş isteyen turşuların uzun süre boyunca kütür kütür kalmasının nasıl sağlayanabileceği herkes tarafından merak edilir. İşte deneyimli ustalardan yılların verdiği tecrübeyle bu sırrı açıklığa kavuşturdu.

Giriş Tarihi: 06.12.2025 14:19
PAYLAŞ
Turşu kurarken sakın bu adımı atlamayın! Kütür kütür kalmasını sağlayan o püf nokta: Kullandığınız kavanoz böyleyse...

Kurulan turşunun uzun süre boyunca formunu bozmaması için yapılması gereken ilk şart, kullanılacak olan sebze veya meyvenin taze olmasından kaynaklanıyor.

Turşu kurarken sakın bu adımı atlamayın! Kütür kütür kalmasını sağlayan o püf nokta: Kullandığınız kavanoz böyleyse...

Özellikle domates, salatalık, biber ve lahana gibi malzemeleri kullanırken en taze olanlarını tercih etmek, yapacağınız turşunun uzun süre boyunca kütür kütür olmasını sağlayacaktır.

Turşu kurarken sakın bu adımı atlamayın! Kütür kütür kalmasını sağlayan o püf nokta: Kullandığınız kavanoz böyleyse...

Aynı zamanda turşu için kullandığınız suyun kaynatılmış ve temiz olması gerektiği de deneyimli ustalar tarafından sıklıkla vurgulanıyor.

Turşu kurarken sakın bu adımı atlamayın! Kütür kütür kalmasını sağlayan o püf nokta: Kullandığınız kavanoz böyleyse...

KULLANILAN KAVANOZLAR TAMAMIYLA KURU OLMALI

Sebze ve meyvelerin iyice yıkanmış kabuklarının temizlenmiş ve uygun boyutlarda hazırlanması gerekir. Kullanacağınız kavanoz veya bidonların tamamen kuru ve hijyenik olmasına, turşunun uzun süre formunu kaybetmeden uzun süre saklanmasını sağlar.

Turşu kurarken sakın bu adımı atlamayın! Kütür kütür kalmasını sağlayan o püf nokta: Kullandığınız kavanoz böyleyse...

EN KRİTİK PÜF NOKTA İSE BU ADIMDA SAKLI

Deneyimli ustalar aynı zamanda kullanılan tuz oranının, turşunun dayanıklılığında en kritik nokta olduğunu da ekliyor.

Turşu kurarken sakın bu adımı atlamayın! Kütür kütür kalmasını sağlayan o püf nokta: Kullandığınız kavanoz böyleyse...

Turşu yapımı esnasında yeterli miktarda tuz kullanılmazsa sebzeler kısa sürede sönüyor ve turşunun ömrü kısalıyor.

Turşu kurarken sakın bu adımı atlamayın! Kütür kütür kalmasını sağlayan o püf nokta: Kullandığınız kavanoz böyleyse...

Doğru tuz dengesi sayesinde turşu hem uzun süre formunu koruyor hem de lezzetinden ödün vermiyor.

Turşu kurarken sakın bu adımı atlamayın! Kütür kütür kalmasını sağlayan o püf nokta: Kullandığınız kavanoz böyleyse...

DENGELİ TUZ TÜKETİMİNE DİKKAT!

Tuz, her ne kadar turşunun formunun uzun süre korunmasında etkili olsa da, fazla tüketimi sonucunda sağlık açısından birçok olumsuz etkilere sebep olabileceğinden, turşu yaparken kullanacağınız tuz miktarına dikkat etmeye ve yeterli miktarda tuz kullanmaya dikkat etmeniz önerilir.

Turşu kurarken sakın bu adımı atlamayın! Kütür kütür kalmasını sağlayan o püf nokta: Kullandığınız kavanoz böyleyse...

FERMANTASYON SÜRECİNİ KONTROL ALTINDA TUTUN

Doğru fermantasyon süreci, turşunun kıvamı ve tadı ile doğru orantılı olduğundan bu aşamada sıcaklık, ışık ve bekleme süresi oldukça önemlidir.

Turşu kurarken sakın bu adımı atlamayın! Kütür kütür kalmasını sağlayan o püf nokta: Kullandığınız kavanoz böyleyse...

Bu nedenle turşuyu hazırlarken uygun koşullar sağlandığından emin olmanız önemlidir.

  • Yaşam Haberleri
  • Veri Politikası
  • Gündem Haberleri
  • Rüya Tabirleri
  • Haberler
  • Son Dakika Haberler
  • Namaz Vakitleri
  • Bilmeceler
  • Yayın Akışı
  • Türkiye Haritası
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın