Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Umutlarımız yandı…

Her pazartesi buluşmamızda hayata dair yaşanmışlıkları tarihe not düşüyorum. Geride bıraktığımız haftanın en önemli olayı kuşkusuz ki Altındağ'daki 687 işyerinin küle dönmesiydi.
Yunus Emre Halk Çarşısı'nda geleceğe dair umutlar adeta yok oldu. Rakamsal verilere bakıldığında 687 işyerinin birkaç dakika içinde alevlere yenik düşmesi bir çırpıda anlatılacak bir olay değil.
Ankara'daki bu yangın sadece mekansal ve mali boyutu ile ele alınmamalı. Oradaki geleceğe dair umutların nasıl yok olduğu irdelenmeli.
Çarşı esnafının, ailelerinin geleceğine konan bir ipotek… Yanan, 687 işyeri değil yüzlerce yürek oldu. Aileleri ve onların yüzlerce çocuğunun geleceği karanlığa gömüldü…
Binlerce insanın umudu ve ekmek teknesi yandı.
Yangından geriye küle dönmüş koca bir çarşı kaldı.
Görebildiklerimiz ve tanıklık edebildiklerimiz bunlar.
Ya göremediğimiz, tanık dahi olamadıklarımıza ne demeli?
Şimdi oturup düşünme vakti değil mi.
O işyeri sahiplerinin evlerinde yaşananları düşünüyorum.
Konuşulanlara tanıklık eder gibiyim.
Çaresizliğin hesapları yapılıyor.
Şimdi hayata karşı mücadelede kulvar değişti.
Dün 100 metre koşarken bugün koca bir maratona hazırlık yapılıyor.
Dün birkaç borç ve onun ödeme planı yapılırken, şimdi yüreklerdeki yangını düşünme vakti. Evet vakit yüreklerdeki yangını söndürme vakti.
Gelin o umutsuzluklara umut olalım… Biz SABAH Ankara olarak umutsuzluklara umut olmaya hazırız…


***
SABAH Ankara'da haftaya iki önemli çalışma damgasını vurdu. Hiçbir sorumluluktan kaçmıyoruz. Kent gazeteciliğinin gereklerini yerine getirerek bu şehrin tüm renklerini SABAH Ankara'da buluşturuyoruz.
SABAH Ankara'nın genç haber müdürü Hayrettin Bektaş'ın kaleminden "Atatürk Orman Çiftliği'ndeki gerçekler" yazı dizimiz ses getirdi. Günlerdir hazırlıkları süren keyifle okuduğunuz "Ankara'nın sefireleri" röportajımıza ise editör arkadaşımız Serpil Uygun Çiçek imza attı.
Başkent'te görev yapan Büyükelçi eşlerinin hayatına, kültürlerine dair bu çalışmamızın ilki ile dün sizleri buluşturduk. Çiçek ve Bektaş'a teşekkür ediyorum. Yeni yazı dizilerimiz yolda.
Bir başka önemli buluşmanın haberini vermek için sadece bir kaç günümüz kaldı. Onun da hummalı çalışmaları hem İstanbul merkezde hem SABAH Ankara'nın bulunduğu altıncı katta devam ediyor.
Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta diliyorum…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA