Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Urla şansı

İzmir ne çok şanslı! Şehir olarak taşıdığı etkileyici özellikler dışında; çevresiyle de bir başka güzel. Bir ucunda çok kısa sürede ulaşılan Foça, Çandarlı, Dikili ve dünya güzeli Ayvalık.
Diğer ucunda Güzelbahçe, Seferihisar'dan başlayarak Urla ile devam eden, Alaçatı ve Çeşme'ye uzanan; Karaburun'da farklılaşan büyük güzellik.
Kendi il sınırları dışında kalsa da, bir saatte ulaşılan Kuşadası. Bir de bu tabloya Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi biraz daha uzun sürede ulaşılan noktaları eklersek, İzmir'in ayrıcalığı çok daha net anlaşılır.

TARİHTEN GÜNÜMÜZE AKAN
Urla da İzmir'in şanslarından biri. Hem çok eski bir yerleşim merkezi özelliği taşıyor, hem de insanı derinden etkileyen güzelliklere sahip. Zaten insanlık, bu güzelliğin hep farkında olmuş, yaşayarak, paylaşarak tadını çıkarmış. Urla'nın tarihi M.Ö. 2000 yıllarına kadar uzanıyor. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Urla'nın o dönem adı Klazomenai.
Bu hafta, Egeli Sabah'ın artık markalaşan Sabah Kahvesi'nin konuğu işte, İzmir'in şanslarından biri olan Urla'nın Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu oldu.
İzmir merkezine sadece 35 kilometre uzaklıktaki, 54 bin nüfuslu Urla'da, Egeli Sabah ekibine ev sahipliği yapan Karaosmanoğlu, başkanlığının üçüncü döneminde, bugüne kadar yaptıklarını anlattı. Urla'nın gelecek vizyonunu yansıttı.
Mütevazı bir duruşa sahip, genelde çok medyatik olmamayı tercih eden, Urla'da hayata geçirdiği bir proje nedeniyle geçmişte hukuki boyutta yaşadığı bazı zorlukları aşmış görünen, ilçenin çalışkan belediye başkanı sorularımızı net bir biçimde yanıtladı.

SANKİ YENİDEN KEŞFETTİK
Başkan Karaosmanoğlu, Urla'yı sağlık turizminin merkezi haline getirmek istediklerini vurgularken, İzmir'in EXPO 2020'yi kazanması halinde Urla'nın öncü güç olacağını dile getirdi. Urla birbirini tamamlayan özellikleriyle gerçekten büyük bir güzellik. İlçenin arka sokaklarını başkanla birlikte dolaşırken, Urla'yı sanki yeniden, bir kez daha keşfettik. Egeli Sabah'ın Sabah Kahvesi adlı röportajında, eminim siz de Karaosmanoğlu'nun sorularımıza verdiği yanıtlarda Urla'yı tüm değerleriyle birlikte yeniden keşfedeceksiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA