Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Kazan kaynıyor

Siyasi partilerin tümünde, biraz erken gibi görünse de, şimdiden yerel seçimlere yönelik siyaset kazanı kaynamaya başladı. Belediye başkan aday adayları doğal olarak isim isim konuşulmaya başladı. Siyasi arenada herkes birbirini rakip olarak gördüğü için, yerel siyaset zemini, genelde 'dedikodu' niteliği taşıyan söylemler üzerinde yükseliyor. Elbette her dönem, siyasette insanların birbirlerini olumsuzlaması üzerine inşa edilmiş siyasi bir söylem olmuştur, olacaktır da.
Ama en iyisi, en güzeli, insanlığın öne çıkması; gerçek siyasetçilerin çıtayı yükseltmeleri ve siyasette olumsuzluğa, sıradan söylemlere taviz vermemeleri. Bu örneğe, bir gönderme yapalım.
Filozof Voltaire, bir tanıdığını överek göklere çıkarıyormuş:
"Sen onu böyle övüyorsun; ama o senin hakkında hep kötü şeyler söylüyor" demiş arkadaşının biri.
Voltaire, şöyle yanıtlamış arkadaşını: "Demek ki ikimiz de yanılıyoruz!" Bu konuda bir başka güzel bir nitelemeyi daha hatırlatayım:
Bir zamanlar filozof Sokrates de, "Başkaları hakkında kötü konuşanlar, aslında her zaman kendi haklarında konuşuyorlardır" demişti. Unutmayalım ki, siyaset arenasında insanlık değerleri ne çok yükselirse, siyaset de o ölçüde yücelir.
İyi insanlık, iyi siyaseti doğurur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA