Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli kalburabastı

Sütü, yağı ve karbonatı, yumuşak bir hamur olana dek un ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp rende üzerinde yassılaştırın. Ortasına bir parça ceviz koyup rendenin üzerinde yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye kapatılan kısımları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında pişirin. Şurup için; şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip koyu şerbet kıvamına gelince ateşten alın. Pişen hamurların üzerine sıcak şurubu dökün.
MALZEMELER
1.5 çay bardağı süt
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
1 çay bardağı ceviz
1 adet yumurtanın sarısı Şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limon

Yoğurt soslu patlıcan
Patlıcanların kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Kabukları soyulmuş domatesleri ve sivribiberleri de iri iri doğrayın. Dört diş sarmısağı ezin ve sebzelerle birlikte tencereye alın. Üzerine yağı döküp su katmadan 30 dakika pişirin. Kalan sarmısağı dövüp yoğurtla karıştırın. Patlıcan tavayı soğuk ya da sıcak olarak sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
6 adet patlıcan
4 adet domates
7 adet sivribiber
6 diş sarmısak
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
5 çorba kaşığı sıvı yağ

Piliç sarma
Eti ince ince dövüp üzerine tuz ve karabiber serpin. Kabak ve havucu ince şeritler halinde kesip üç dakika haşlayın. Etin üzerine dilimlenmiş dil peynirini, haşlanmış sebzeleri ve taze soğanı dizin. Folyoya sarıp 15 dakika 190 derece fırında pişirin. Ufalanmış ekmek içi, ezilmiş sarmısak, yağ, kıyılmış maydanoz ve dereotunu baharatla karıştırın, folyodan çıkardığınız etin üzerine dökün. Tekrar fırına verip etlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
2 adet piliç göğsü
2 adet kabak
2 adet havuç
150 gr. dil peyniri
1/2 demet taze soğan
2 dilim ekmek içi
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA