Sebzeli biftek
İnce kıyılmış kırmızı soğan, arpacık soğan ve sivri biberi yağda kavurun. Etleri ilave edip birkaç dakika soteleyin. Patlıcanı ve domatesi küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. Un, toz şeker, köri, tuz ve karabiberi de ilave edip 2 dakika daha soteleyin ve suyunu ekleyin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
6 parça biftek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kırmızı soğan
6-7 adet arpacık soğan
4-5 adet sivri biber
1 adet patlıcan
1 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı köri
Tuz
Karabiber
2 su bardağı sıcak su
Frambuazlı pasta
Isıtılmış sütte şekeri eritin, kekin üzerine kaşıkla gezdirin. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kekin üzerine yayın. Frambuaz reçeli, nişasta ve sıcak suyu karıştırın. Kekin kenarlarından akıtın. Frambuazları kekin üzerine döşeyin. Rendelenmiş çikolatayla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet hazır kek
1 su bardağı süt
3 adet şeker
1 paket krem şanti
4 çorba kaşığı frambuaz reçeli
1 tatlı kaşığı nişasta 2 çay bardağı sıcak su
1 çorba kasesi frambuaz