Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ya Spielberg Ermeni olaylarının filmini çekerse?

Ermeni basınında çıkan haberlere göre Steven Spielberg ve senarist Steven Zaillian, sözde 1915 Ermeni Soykırımı'nın filmini çekeceklermiş...
Şimdi ne yapacağız?
Büyükelçi de geri çekemeyiz! Spielberg'ün filmlerini mi boykot edeceğiz? İstediğiniz kadar boykot edin, eğer Spielberg ve Zaillian daha önce birlikte çalıştıkları 'Schindler'in Listesi' tadında bir film çekerlerse asıl sorun o zaman başlar!
'Soykırım vardı, yoktu' tartışması politikacıların ekseninden çıkıp geniş halk kitlelerine yayılır! Tüm dünya bu filmi konuşur! Haritada Türkiye'nin yerini gösteremeyen cahiller bile soykırım yaptığımıza inanırlar!
'Geceyarısı Ekspresi'nin yarattığı negatif etkiyi 100'le çarpmak gibi bir şey bu.
Tabii Spielberg'ün nasıl bir film çekeceği de önemli. Bizim arşivleri araştıracak bir ekip kurar mı? Hiç sanmam! Ermeni Ulusal Sinema Merkezi'yle görüşmeler başlamış. Film 'soykırım' iddialarının 100'üncü yıldönümünde vizyona girecekmiş...
Özetle hiç de hak etmediğimiz halde Almanlar'ın yaşadığı ezikliğin bir benzerini yaşama ihtimalimiz var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA