Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Hakemlik iflas etmiştir!

Gün geçmiyor ki, hakem kararları bir maçı çevirmesin. Bir maçı alıp, bir takımdan öbürüne vermesin. 50. dakikada maç 1-1. Emre çıkmış, Fenerbahçe'nin oyun dengesi bozulmuş. Takımda ofansif ve defansif olarak aksamalar var. Ama bu dakikada sahaya Tolga Özkalfa çıkıyor. Fenerbahçe'nin attığı ikinci gol kesinlikle faul değil; ama kesinlikle ofsayt. Başlığa baktığınızda "Türk hakemliği iflas etmiştir" dedim. Oysaki birçok maçta ofsayttan goller atılabiliyor. Dün gece eleştirdiğim nokta golün ofsayttan atılması değil. Yardımcı hakem, bana göre fevkalade bir uygulama yapıyor. Tolga Özkalfa golü verdiğinde o orta sahaya koşmuyor ama bayrak da kaldırmıyor. Herkes zannediyor ki yardımcı hakem Sow'un kaleci Carson'a faulünden dolayı koşmuyor. Hayır; yardımcı hakem orada fevkalade doğru bir hareket yapıyor. Özkalfa'yı "Hocam, hocam" diye uyarıyor. Yanına çağırıyor ve çok haklı olarak şunu soruyor; "Pozisyonda faul yok ama Sow kalecinin hemen önünde topa dokunmadıysa Meireles ofsayt."

"YÜRÜ SANTRAYA, GOLÜ VERDİM"
Zira Semih topu kafayla kaleye doldurduğunda aut çizgisine en yakın oyuncu Meireles.
Yardımcı bunu fark ediyor. Gol olsa golü verecek. Sow ve kaleci birlikte yükseliyorlar. Sow'un topa teması olsa Meireles yine ofsayttan kurtulacak ama Semih tarafından kaleye doldurulmuş top, teknik anlamda Carson'un elinden sekip Meireles'in önüne düşüyor ve Portekizli golü yapıyor. Yardımcı hakem de bunu fark etmeyip orta sahaya koşsa şunu diyebiliriz: F.Bahçe'nin ikinci golü ofsayt, kritik bir pozisyon ve yardımcının gözünden kaçtı. Ama acı olan şu; yardımcı fark ediyor ve Tolga Özkalfa'ya "Sow topa dokunmadıysa gol ofsayt" diyor. Ama Tolga "Yürü santraya, golü verdim" diyor.
Eğer bu iş bu kadar basitse hakem ve hakem yardımcısı işbirliğine ne gerek var? O mikrofonlar ve bayraklar niye var?
Yazık, Türk hakemliği büyük bir ivmeyle dibe vuruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA