Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Cüneyt'e sahip çıkmalıyız!

Cüneyt Çakır hayatının en önemli maçlarından birini Old Trafford'da yönetti. Yurtdışında şimdiye kadar sergilediği performans mükemmele yakın olduğu için de birkaç yıl içinde Avrupa ve dünyanın sayılı hakemleri arasına girdi. Ama her hakemin, hakemlik hayatında şanssız ya da kötü olduğu geceler vardır.
Cüneyt, bu gecelerden ilkini Manchester'da yaşadı. 55. dakikaya kadar kusursuzdu. Ama Nani'ye gösterdiği kırmızı kart tamamen abartılı bir yorumdan kaynaklandı. Nani, ayağını yükseltip gelen topu karşılamak isterken, Nani'nin bilgisi ve görüş alanı dışında da Arbeloa topa doğru koşarak hamle yaptı. Nani, Arbeloa'yı son anda fark etti. Ama iş işten geçmişti ve yüksekteki ayak da Arbeloa'nın göğsünün yan kısmına ve koluna sert bir şekilde temas etti. Futbol mantığı içerisinde kırmızı kart yanlış. Ama bir hakem için üstelik sahadaki bir hakem için yaşanabilecek en şanssız pozisyonlardan biri. Bu dakikadan sonra Cüneyt belli oranda kontrolünü kaybetti.

İKİ PENALTIYI GÖRMEDİ
Yine iki tane şanssız penaltı pozisyonu var. İlki Rafael'in giden topu elle çıkartması. Ama inanın bu pozisyonu sahada kafayı vuran Higuain bile fark etmedi. Diğeri ise son dakikalardaki Sergio Ramos'un penaltısı. Bu da şanssız bir pozisyon. Ramos penaltıyı yapıyor, ama Nani de bacağı hisseder hissetmez kendini Ramos'un yanına bırakıveriyor. Şimdi Cüneyt'e tavsiyemiz; Her hakem hayatında böyle geceler olabilir. Bu geceler, Cüneyt kariyerindeki bir hakeme fazla bir şey kaybettirmez. Ama bu gecelerden ders alınmalıdır. Cüneyt'in Türkiye'de yönettiği son bir kaç maçını izledim. Bazen aşırı özgüven insanı hataya götürüyor.
Ben dünya çapında bir hakemim, kırmızı kart, penaltı gibi kararları da rahatlıkla veririm diye düşünürse zaman zaman böyle hatalar olabiliyor. Kendisine tavsiyemiz fazla üzülmesin kaybedilmiş fazla bir şey yok, ama otokritik ve olaylardan ders almak gelecek için çok önemlidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA