Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Sonucu hakem belirledi

Mete Kalkavan'ın ilk derbisiydi, oyuncular da çok iyi niyetliydi ama bence maçın sonucunu üç ciddi hakem kararı belirledi. İlki çok açık... Fenerbahçe, korner kullanıyor ve Kuyt ceza alanı çizgisi üzerinden voleyle topa vurduğunda ne Sow ne de Webo ofsayt pozisyonunda. Meşin yuvarlak, McGregor'dan dönüyor ama yardımcı hakem, anlamsız bir biçimde 'ofsayt' diyor. Üstelik ofsaytı topa hiç dokunmayan Sow için çalıyorlar ama bence o pozisyonda Sow da ofsayt değil. Gelelim ikinci büyük hataya... Çünkü ilk pozisyonda hata yardımcı hakemdeydi. Mete Kalkavan'ın yapabileceği fazla bir şey yoktu. Ama Beşiktaş'ın attığı ilk gol öncesi Kalkavan, bir el pozisyonunda düdük çaldı. Kesinlikle alakası yok. Cristian'ın eli vücuduna bitişik. Top yakın mesafeden geliyor ve eline çarpıyor. Cezalandırılmaması gereken bu pozisyon cezalandırıldı ve bu serbest vuruşta da Beşiktaş'ın ilk golü geldi.
Gelelim üçüncü büyük hataya... Maçın sonlarına doğru Fenerbahçe'nin ceza alanın önünde Fenerbahçe lehine bir serbest vuruş kararı veriliyor. Hakem, serbest vuruşu veriyor, Caner topu dikiyor ve oynuyor.

BENZER POZİSYON, FARKLI KARAR
Olay yeriyle topun bulunduğu alan arasında sadece 5 metre var. Oysa ki bu pozisyondan 10 dakika önce benzeri pozisyon Beşiktaş ceza alanı önünde yaşandı. Orada da benzer bir faul çalındı, Beşiktaş hemen oyuna başladı ve pozisyonu buldu. Hakem de buna izin verdi. Söz konusu olayda hakem Caner'in oyuna hızlı başlamasına izin verseydi Sow çok önemli bir pozisyonla gole doğru ilerleyecekti. Ancak hakem ne hikmetse buna izin vermedi. Mete Kalkavan'ın ilk derbisidir, fazla bir şey söyleyemiyoruz. Ama bu maça Kalkavan'ı vermek seyircinin etkisi altında kalmasına davetiye çıkarmaktır. Pek tabii ki olan Fenerbahçe'nin puanlarına oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA