Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Psikolojik şartlar

Fizik kondisyon psikolojiyi oyun içerisinde etkiler. Ama psikolojik şartların fiziği ve taktiği çok etkilediğini dün bir kez daha gördük. İlk maçtaki skor Fenerbahçe için büyük avantajdı tabi. Ama rakibin oyun stratejisinin farklılaşması, oyunun gidişatını büyük ölçüde etkileyebiliyor. Dün gece ilk yarım saatte bunu gördük.
Mehmet Topal sakatlanmadan önce çok iyi bir kademeye girerek golü kurtardı. Yerine oyuna giren Salih Uçan da golü atarak Viktoria Plzen'i daha riskli oynamaya iterken Fenerbahçe'yi de rahatlattı.
Ancak ikinci yarının ilk 10 dakikasında Kuyt ve Sow ile kaçırılan net pozisyonlardan sonra yenen gol, bu kez psikolojik olarak Fenerbahçe'yi dağıttı. İyice arkaya yaslandılar. Bir tek 85 ile 88 arasında pas yapıp rakip ceza alanına girebildi Fenerbahçe. Ardından direkten dönen top ve kafayla Viktoria Plzen'in kaçırdığı top Fenerbahçe'nin şanslı anlarıydı. Fenerbahçe için direkten döndü diyebiliriz. Oyunun son bölümünde Viktoria Plzen kaleciyi de yollayıp tüm hatlarıyla gol aradı.

ÇOK ÖNEMLİ BAŞARILAR
Fenerbahçe, her şeye rağmen psikolojik şartları çok zor olan maçta rakibine yenilmeyerek Avrupa Ligi'nde ilk 8'e kalmayı başardı. İki takımımızın bu başarıları Türk futbolu için çok önemli. Plzen ilk maçta bekledi, bu maçta önde baskı yaptı. Bu yüzden Fenerbahçe ilk maçtaki gibi rahat ve etkili pas yapamadı. Ama her ne olursa olsun yoluna 3 kulvarda da devam etmesi ve Avrupa'da ilk 8'e girmesi başarının göstergesi.

TARAFTAR OLSA ZORLANMAZDI
Hakemi çok beğendim. Fenerbahçe'de bence en önemli düşünmesi gereken taraftar. Dün Saracoğlu'nda taraftar olmuş olsa Fenerbahçe bu kadar zorlanmazdı. Galatasaray'dan sonra Fenerbahçe'nin de adını çeyrek finale yazdırması bir kez daha hepimizi gururlandırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA