Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Beşiktaş, artık maçı bitirmeyi öğrenmeli

Grubun ilk maçında Beşiktaş zayıf rakibi karşısında evinde 2 puan bıraktı. Kartal için dün eksik olan şey neydi?
Beşiktaş için eksik olan şey iki sezondur vurguladığım, "Maç bitmeden oyunu bitirememesi..." Maç 1-0'ken süre içerisinde Beşiktaş rakibini sürekli oyunda tuttu. İki sezondur yaşadığı sıkıntıyı yine yaşadı. Maçı belirleyen nokta, Beşiktaş'ın maçı bitirecek güce sahip olmaması. Ya maçı 2-0'a veya 3-0'a getireceksiniz, ya da 80'de maçı 1-0'da tutmayı bileceksiniz.
Bu puan kayıplarının ilk iki yolunda telafisi nasıl olur?
Maça iki yönlü bakmak gerekir. Bardağın dolu tarafından bakarsanız, grubun bütün takımları berabere kaldı. Deplasman ve ev sahibi kriterlerini katmazsanız, ikinci maçlar ile birlikte grup yeniden, sıfırdan başlıyor diyebilirsiniz. Bardağın boş tarafından bakarsanız grubun en zayıf halkası görülen bir takıma kendi sahanızda puan vererek başlıyorsunuz. Ama Beşiktaş, grubun ikinci maçına yeniden başlıyormuş gibi bakmak zorunda...
Takımda Serdar Kurtuluş dururken, sağ bek için Serdar dışında herkesin tercih edilmesini nasıl yorumluyorsunuz?
Bilic, uzun zamandır sağ bek tercihini Serdar'dan yana kullanmıyor. Gerçek bölgeleri olmasa da sağ bekte İsmail'i, Necip'i deniyor. Bir teknik adam olarak Bilic bunu sorgulamalı. Bilic kadar Serdar da şunu değerlendirmeli. Eğer şu tabloda Serdar kendine şans bulamıyorsa Beşiktaş'taki geleceğini sorgulaması gerekir.
Tribün ve zemin açısından Olimpiyat Stadı Beşiktaş için avantaj değil dezavantaj olmaya başladı. Başka bir stat tercih edilmeli mi?
Olimpiyat stadı ne Beşiktaş'a kendi evinde oynuyor hissi veriyor ne de rakibe deplasmanda oynuyor hissi veriyor.
Bazı maçlarda tribün çok belirleyici olur. Maçı koparmada, tempoda büyük etkendir. Beşiktaş, bunun handikabını büyük ölçüde yaşıyor. Olimpiyat'ın mecburiyet mi yoksa bir seçim mi bunu bilmek gerek. Eğer bir seçimse bu gözden geçirilmeli. Olası bir iç saha değişimi farklı bir Beşiktaş izletebilir.
Kaybedilen iki puanda Slaven Bilic'in taktiksel olarak hatası var mıydı?
Bugünkü beraberliği bir teknik adam yanlışı olarak değerlendirmek son derece yanlış olur. Maçın geneline baktığımız zaman Bilic'in bir hatasını görmüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA