Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Satranç ustalarının kız kavgası

Haber gerçekten komik... 21 Mayıs günü İtalya'nın Torino kentinde başlayan 37'nci Satranç Olimpiyatı, 4 Haziran'da bitti. Turnuvanın en ilginç olayı ise geleneksel Bermuda partisinde meydana geldi. (Bermudalılar kötü santranççı. Ama en iyi partileri onlar düzenlediği için etkinliğe bu ad veriliyor.) İngiliz oyuncu Daniel Gormally (30), bir süredir, Avustralya takımında oynayan Filipin asıllı Arianne Caoili ile ilgileniyordu. Dünyanın en güzel kadın satranççılarından biri olan 19 yaşındaki Caoili'yle her fırsatta konuşuyor ve ona epostalar gönderiyordu.
Caoili bir barda düzenlenen Bermuda partisinde Ermeni satranççı, dünya üçüncüsü Levon Aronian (24) ile dans edince olanlar oldu. Büyük ihtimalle içkili olan Gormally'nin kıskançlık damarları kabardı ve Aronian'a yumruğu çaktı. Öyle yaralayıcı, bayıltıcı bir yumduk değildi bu... Ama tabii Ermeni takımı ayağa kalktı. Protestolar birbirini kovaladı. (Hatta Ermenilerin, ertesi gün Aronian'ın intikamını aldığı söylendi.) Sonuçta Gormally, apar topar İngiltere'ye gönderildi.
Caoili'nin annesi bir Avustralya gazetesine olayı şöyle yorumladı: "Kızım salsa dansına bayılır. Sanırım pistteki seksi figürleri, Gormally'yi kıskandırmış. Levon ise çok hoş birisi. Kızımla samimiler." Gördüğünüz gibi 'kız yüzünden' kavga etmek sadece bizim liselilere has bir olay değil.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA