Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Bu kadın çok 'pahalı'

Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin 34'üncüsü 8 Haziran Perşembe günü başlıyor. Biliyorsunuz bu festival klasik Batı müziği ağırlıklı.
Tanıtım broşürünü incelerken bir şey dikkatimi çekti: İtalyan mezzosoprano Cecilia Bartoli'nin, Aya İrini'de vereceği konserlerin bilet fiyatları...
Alt kısım 200, 125 ve 60 YTL. Balkon ise 300 YTL ! Diğer konserlere göre pahalıydı bu fiyatlar. Hele balkon!
Peki neden?
Önce biraz bilgi: Ben izleyemedim ama Bartoli üç yıl önce de festivale gelmiş; kentten ve seyirciden çok memnun kalmıştı. Rumen Angela Georgiou ve ABD'li Rene Flemming ile birlikte dünyanın en 'pahalı' üç sopranosundan biri olan Bartoli, uçağa binmekten korktuğu için İstanbul'a, daha önce olduğu gibi gemiyle gelecek. Ufak tefek, şirin ve cilveli bir kadın. 1966 doğumlu.
Gelelim fiyatlara: Bartoli turne kapsamında gelmiyor. Burada özel bir program uygulayacak ve üç konser ( 18-20 ve 22 Temmuz ) verecek. Ona 45 kişilik Freiburg Barok Orkestrası eşlik edecek. Geldiler, gittiler derken İstanbul'da on gün kadar kalacaklar. Alacakları ücret (' kaşe' deniyor), yol ve konaklama masrafı ile birlikte ortaya ciddi bir miktar çıkıyor. Dolayısıyla da 40 kişilik balkon fiyatı 300'e varıyor.
Öğrenciler yaşadı: Broşürü incelerken 'ah, şimdi öğrenci olmak varmış' dedim. Çünkü öğrenciler bu muhteşem sanatçıyı sadece 10 (yazıyla: on ) YTL'ye dinleyebilecek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA