Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Meral Okay ve 'onlar'

Tanışma fırsatım olmadı Meral Okayi'la... Dizi dünyasını bilen, benim de değerlendirmelerine güvendiğim arkadaşlarım, onun senaryolarını hep övmüştür. Medyadan takip ettiğim Meral Okay, hem değerli , hem de iyi bir insandı.
Yerli dizi meraklısı değilim. Ama Okay'ın senaryosunu yazdığı İkinci Bahar dizisini izlemiş ve beğenmiştim.
Okay'ın akciğer kanserinden erken yaşta vefat etmesine çok sayıda insan üzüldü.
Ancak sevinerek, hınç alırcasına, "nihayet kurtulduk" dercesine, "O kadın öldü" diye başlık atanlar oldu internet sitelerinde.
Niçin? Efendim, Okay'ın yazdığı Muhteşem Yüzyıl dizisine kızmışlar; Osmanlı'yı onların göstermek istediğinden farklı anlatıyormuş.
Tabii Meral Okay'ı sevenler (hatta özel bir sevgi beslemeseler dahi, bu tavra sinir olanlar), "Ölünün arkasından bu yapılır mı" diyerek ayağa kalktı.
Arkadaşlar! Biz çoğu zaman ideoloji ile karakteri birbirine karıştırıyoruz. Mesela bu olayda, habere o başlığı koyanların, İslamcı oldukları için bunu yaptığını sanıyoruz.
Halbuki sadece ahlak bozukluğundan böyle yapıyorlar ki bu duruma halk arasında basitçe hayvanlık denir.
Hayvan da hayvandır; İslamcısı, sosyalisti, liberali filan olmaz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA