Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Çekin kendi Muhteşem Yüzyılınızı da görelim

O dönemde başka konularla ilgilendiğim için değinememiştim. Meral OkayMuhteşem Yüzyıl 'ın vefatı vesilesiyle bari şimdi iki kelime yazayım.
dizisinden hoşlanmayıp eleştiren... Hatta eleştirinin dozunu aşıp, işi hakarete vardıranlar olmuştu.
Sıradan insanlar böyle yaptığında anlarım: Hepimiz beğenmediğimiz şeylere laf edip duruyoruz... Ancak elinde imkânı olanların buna hakkı yok!
İslami kesim eskisi gibi boynu bükük bir durumda mı? Değil! Elinin altında TV kanalları var... Para var... Oyuncular, yönetmenler, senaristler var...
Madem yağın, unun, şekerin hazır... Başkasının helvasına laf etmeyecek; kendi helvanı yapacaksın.
Her biri 90 dakika süren 20 bölümlük bir Kanuni Sultan Süleyman dizisi çekin de görelim: Bakalım aşk olmadan, dedikodu ve entrika olmadan nasıl götüreceksiniz işi, seyirciyi ekrana nasıl çekeceksiniz?
Toplam 30 saatte ne anlatacaksınız? "Kanuni 46 yıllık saltanatının sadece bir buçuk yılını İstanbul'da geçirdi, kalanında seferlerdeydi" düsturundan hareket ettiniz mi... Her bölümde en az 60 dakika kılıçlı kalkanlı cenk sahnesi göstermeniz gerekir ki erkekleri bilmem ama kadın seyirci bağlasanız durmaz ekran karşısında...
Büyük yönetmen Alfred Hitchcock ne demişti: "Drama, sıkıcı bölümleri ayıklanmış hayattır." Yani sanat, hayatı temsil ederken, heyecan veren halleri kullanır. Tabii hayal gücünden de bolca yararlanır.
Halep oradaysa, arşın burada... Aşksız, dedikodusuz, entrikasız bir Muhteşem Yüzyıl çekin... Bakalım tadı tuzu olmayan diziniz ne kadar reyting alacak?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA