Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Pazar notları: Su gibi...

Öksüz çölde bir başına bırakılmış gibidir. Yetim ise kalabalığın orta yerinde terk edilmiştir.

***
Her insanın aşka bakışı farklıdır. Ama aşk her insana hep aynı şekilde bakar: "Evsiz barksız, kimsesiz çocuklar gibi." (Camille Laurens)

***
Günümüzde çift olmak bir yerlere gitmek üzerine kuruludur. Eğlenmeye gidilir, yemeğe gidilir, arkadaşlara gidilir, tatile gidilir, annelere gidilir. Gidilir de gidilir... Hep telaş içinde. Hep bir şeyleri kaçırmaktan korkar gibi. Hep görevmişcesine... En fenası önden giden olursa, arkada kalana kızmasıdır. Sonunda yorulanların ve ayakları geri geri gidenlerin varlığına şaşmamalı! Oysa durmak gerekir. Hele yorulunduğunda... Birlikte durmak!

***
Bir arkadaşım "artık birlikte olmak diye bir şey yok" derdi. "Yalan bu! Birlikte telaş içinde olmak var!"

***
Hayal kurmaya kalkıştığım her seferinde fark ediyorum ki, bu becerim gitgide kayboluyor. Bazen hayal kurmaya zorladığımda kendimi çarçabuk vazgeçip hatıralarımı çağırıyorum. Öyle ya, hatıralar çoğaldıkça hayaller azalır!

***
"İçim dışım birdir" diyor, hafifçe böbürlenir gibi. Oysa bu kadar saydam olmaya çalışmakta bir küstahlık var sanki! Başkalarına karşı teklifsiz bir kabalık! Ya da apaçık bir yalan!

***
Kendi mutsuz çocukluğunun rövanşını almak için hızla ve hırsla dünyaya çocuk getirenler ne çoklar! Sonuç: Bir etkinlikten ötekine, bir eğitimden diğerine koşturup duran çocuklar. Hepsi mutsuzlar.

***
Cunda'daki harap yetimhanenin duvarında yıllarca kaldı şu yazı: "Ben seni tahmin edebildiğin kadar değil, tahammül edemeyeceğin kadar sevdim." Yazıyı görüp okuyanlar içlerinden "el hak, delikanlı doğruyu söylemiş!" diye geçiriyordu.

***
Su... Ne güzel bir sözcük! Su gibi...

***
"Genç gösteriyorsunuz" sözü, aklını gençliğe; daha doğrusu gençliğe özgü zindeliğe takmış bir çağda güçlü ve gönül çalıcı bir iltifat sayılıyor. Ama aslında bu laf acı gerçeği saklayamayıp dışarı vuruyor: Gösteri bu!

***
Marguerite Duras aşkın en esaslı halini anlatıyor: "Onunla buluşmayı düşünmüyor. Yalnız kalmak istiyor şimdi. Onu düşünmek, onu bilmek, sevmek için."
(NOT: Bu notların bazıları tanıdık gelmiş olabilir. Haklısınız. Yeniden değerlendirme zamanı gelmişti. 2007- 2008 notlarıma döndüm, yeniden gözden geçirdim.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA