Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Terörizme karşı ulusalcılık bir çözüm müdür?

Terörist olmak için ille de eline silah alıp insanları öldürmek, bombalar patlatıp toplumu dehşet ortamına sürüklemek gerekmiyor...
Bir de "Sanal teröristler" var.
Kin ve nefret duygularını topluma pompalamak, birlikte yaşamanın erdemini yok saymak ve farklılıkları kaşıyarak kendisi gibi olmayanları "Ötekiler" olarak sunmak da, terörizm kapsamına giren tutumlar değil mi?
Kendi ırkından olmayanları insan sınıfından görmeyen Hitler, sanki eline silah alıp kimseyi vurmuş muydu ki?
Ama onun söylemleri ile hareket eden kadrolar, tüm Almanları tarih önünde mahkûm eden soykırımları gerçekleştirmediler mi?
Türkiye'de iç barışı amaçlayan bir sürecin içinde bulunduğumuz bu dönemde, siyasetçilerin de, köşe yazarlarının da, düşünce üreten odakların da her zamandan daha fazla özenli davranmaları gerekiyor.
Toplumun yaygın kesimlerinin özlediği barış ortamını, milliyetçiliği çarpıtılmış biçimde yorumlayarak sabote etmeye çalışmak, bunu yapanları bir anda "Sanal terörist" konumuna itebilir.

Türkler ve Beyaz Türkler
Örneğin "Madem ki Kürtlerle uzlaşma aranıyor, o zaman ben Türklüğümü yok mu saymalıyım" benzeri söylemlerin bu yoldaki adımların başlangıcını oluşturduklarını söylemek mümkündür.
Bu çarpıklığın daha öncesine "Ben Beyaz Türk'üm, karnını kaşıyan Türklerle aynı değilim" şeklindeki söylemlerde de tanık olmadık mı?
Bu tür ayıplı söylemler, sadece bize özgü değil ki... Neler görmedik ki? Kendi halkını küçük görenleri ve seçilmişleri kabul etmeyenleri... Bunun gibi kendi dünya görüşlerini ve kendi yaşam tarzlarını topluma zorlayan seçilmişleri de, çok gördük...

Bir dönem bitiyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin "Kürt realitesi"ni yok saydığı tarihi yanılgılarla dolu dönemi artık geride kalmak üzere. PKK terörizmi, bu dönemin yansımalarını eylemlerine gerekçe kıldı.
Siyaset yerine şiddetin gündeme egemen olduğu, Kürt realitesinin bir "Güvenlik" sorunu halinde ele alındığı bu dönemi sona erdirmek, aklı başında ve ülkenin bütünlüğünü kutsayan her kişinin beklentisini ifade ediyor.
Terörizmin rantına dayalı olarak yaşayanların mutlu olmadığı bir süreç içindeyiz. Bu süreçte "Ben Türklüğümden vaz mı geçeyim" benzeri söylemler, bunların seslendiricilerini de aynı konuma sokmaz mı?

İktidara gol atmak
Hele bunu "İktidardaki AK Parti'ye bir gol atayım" diyerek yapıyorsanız, akılsızlığın sınırlarını zorlamış olmaz mısınız?
Gerçi 28 Şubat post-modern darbesi sürecinde kendileri gibi olmayan Türklere karşı bazılarının sergilediği yaklaşımlarda da, akıl sınırlarının zorlandığını görmüştük.
Şimdi bu aktörlerin "Ulusalcılık pazarlayıcısı" konumunda barışı arama sürecinde piyasaya yeniden çıkmaları, bu akıl zorlamasının tipik örneği değil midir?
Kısacası "Militan gazetecilik" bir anda "Sanal terörizm"e dönüşebilir. Irkçılığı kaşıyarak tarafsız olmak mümkün değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA