Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Dam üstünde saksağan

Süheyl Batum, "kâğıttan kaplan" sözünü hangi bağlamda sarf ettiğini, Yaşar Büyükanıt ve Hilmi Özkök'ün isimlerini vererek izah etmeye çalışıyor:
"27 Nisan 2007'de Yaşar Büyükanıt'ın açıklaması üzerine, aydınların, cumhuriyet mitinglerine katılanların hayatı değişti. İnsanlar güvenle yürürken, 27 Nisan bunu değiştirdi."
"Hilmi Özkök'ün altındaki herkes yargılanıyor, o ise 'Ben kasaptaki ete soğan doğramam' diyor."

***

Batum, kusura bakmasın ama bu açıklamalara ancak "Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı" denir.
13 Haziran 2007'de Ümraniye'deki bir evde bombalar çıktıktan sonra, Batum'un "Aydınlar" dediği bazı kişiler, Ergenekon'la ilişkili görüldükleri için, zaman içinde tutuklandılar. Yaşar Büyükanıt'ın konuşması bunda etkili olmadı.
Peki, Hilmi Özkök'ün tavrı yüzünden mi asker kâğıttan kaplana döndü? Özkök'ün, Ergenekoncular gibi yargılanmaması mı kusur? Anlayan beri gelsin!
Zaten 27 Nisan'ı alkışlayan iktidar değil, bazı CHP'lilerdi.
CHP Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek: "Tabii bu bir muhtıradır.
Hükümetin bunun gereğini yerine getirmesi gerekir."
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal: "Halkımız devlet organlarıyla çatışanlara sahip çıkmaz. Bu ortamda mağduriyet yok, dayatma var."
CHP Genel Sekreteri Önder Sav: "Gözümüz aydın, Türkiye'nin gözü aydın."
Onur Öymen: "Genelkurmay'ın tespitleri bizim tespitlerimizden farklı değildir.
Laikliğe hakaret edeceksiniz ve sonra diyeceksiniz 'Ben değiştim' ve bu ülkenin cumhurbaşkanı olacaksınız.
Bunları söylediğinizde siz çocuk değildiniz.
Türkiye'yi Atatürk düşmanlarına teslim etmeyeceğiz."
Nur Serter: "Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin önünde, şanlı ordumuzun önünde saygıyla eğiliyoruz. Türk ordusu çok yaşa. Türk ordusu, 27 Nisan'da bizim sesimizi duymuş, bizim sesimize sahip çıkmış, demokrasiye sahip çıkmıştır. 27 Nisan'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin gerçek iradesine sahip çıkmıştır."
***

Batum, "Ordu kâğıttan kaplana döndü" sözleriyle, Ergenekoncuların yargılanmasına ses çıkarmayan ve AK Parti'nin önünü kesmeyen askeri eleştiriyor.
Çok açık. Eğer hedefinde Hilmi Özkök ya da Büyükanıt varsa, sebebi, sadece, bu kişilerin Ergenekonculara sahip çıkmamasıdır.



YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA