Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Düzeltme ve cevap

"Sabah" adlı gazetenin 28 Ocak 2011 tarihli nüshasında, 23. sayfadaki Nazlı Ilıcak tarafından kaleme alınmış "Balyoz 'Karartma Eylemi' mi?" ve "Aktörler hep aynı" başlıklı yazılarda, açık biçimde keşidecinin onur ve saygınlığını ihlal eden ve gerçeğe aykırı yayın yapılmıştır.
Müvekkil Koramiral Kadir Sağdıç, Genelkurmay Muharebe Elektronik Bilgi Sistemleri Başkanlığı görevini yürüten son derece saygın bir komutandır. Mesleki çevresinde ve özel yaşamında sevilen, üçüncü kişilerde saygı uyandıran ve takdir edilen bir geçmişe sahiptir. Bugüne kadar hukuka aykırı hiçbir eylemin içinde olmamış ve mesleki ve özel yaşamındaki tüm davranışlarına, hukuk kuralları, ulus ve yurt sevgisi yön vermiştir.
"Sabah" adlı gazetedeki bu yazıda, süren bir ceza soruşturması kapsamında yapılan bir arama işleminde bulunduğu iddia edilen, esasen "masumiyet karinesi" ve "ceza soruşturmalarının gizliliği" ilkeleri gereğince gizli kalması gereken sözde belgelere dayanılarak, bir kısım hayali ve gerçek dışı senaryolarla, müvekkil ve temsil ettiği kurumsal unvan kamuoyu önünde yıpratılmaya çalışılmaktadır. Öncelikle belirtelim ki, söz konusu yazıda yer alan belgeler ile müvekkilin hiçbir ilgisi yoktur. Müvekkil, bu belgelerin düzenlenmesine ve içeriğine hiçbir biçimde katılmamıştır. Bu belgelerdeki iddia, suçlama ve senaryolarla müvekkilin hiçbir ilgisi yoktur. Yazıda iddia edildiğinin aksine, bulunduğu iddia edilen belgelerde müvekkilin imzası yoktur. Bu belgelerin başta müvekkil olmak üzere, birçok saygın askeri personeli ve temsil ettikleri kurumları kamuoyu önünde yıpratmak için hazırlanan bir komplonun parçası olduğu düşünülmektedir.
Yazıda yer verilen iddialar, gerçek dışı ve asılsız olduğu gibi, ayrıca bu iddia ve suçlamalar, en basit mantık kurallarından dahi yoksundur.
Müvekkil hakkında son derece ağır, gerçek dışı ve asılsız iddia ve saldırılara yer verilen yazıda, müvekkilden en ufak bir görüş dahi alınmamıştır.
Ayrıca, söz konusu yazıda, hukuk sistemimizin en önemli temel ilkelerinden olan "masumiyet karinesi", "ceza soruşturmalarının gizliliği" ilkeleri başta olmak üzere, Türk Ceza Kanunu'nda ve Basın Kanunu'nda öngörülen birçok kural ihlal edilmiş, müvekkil kamuoyu önünde adeta peşinen mahkûm edilmeye çalışılmıştır.
Yazıda gerçek dışı, asılsız ve iftira niteliğindeki iddialar ve suçlamalar adeta kanıtlanmış gerçeklermiş gibi kaleme alınmış ve yazıyı okuyanların zihninde, yazılanlar gerçekmiş gibi bir düşünce yaratılmak istenmiştir.
Yapılan bu yayın, gerçeğe aykırı olduğu gibi, müvekkilin onur ve saygınlık başta olmak üzere, kişisel değerlerini ihlal edici niteliktedir.
Bu nedenle "Sabah" adlı gazetede yer alan bu yazı nedeniyle müvekkilin uğradığı maddi ve manevi zararlar konusunda tüm talep ve başvuru haklarımız saklı kalmak üzere, Basın Kanunu'nun 14. maddesi gereğince, düzeltme ve cevaplarımızı içeren bu bilgilerin ilgili yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayınlanması talep olunur.
(Keşideci Kadir Sağdıç Vekili Av. Murat Fatih Ülkü)


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA