Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Çalışan kadın oranı artmadıkça refah hayal!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığı bu hafta, mesaj kutum kadına yönelik yapılan toplantı ve proje davetleriyle dolup taşıyor.
Ben bu haftaya özel yapılan projelerden, toplantılardan daha çok kadının işgücüne katılımı konusuyla ilgileniyorum.
Ne de olsa bu hafta geçiyor ve herkes rutinine geri dönüyor! Her konuda olduğu gibi.
Sanırım hepimiz Türkiye'de kadının en azından işgücüne katılım oranında Avrupa Birliği ülkeleri ya da dünya ortalamasına yakın bir yerlerde olmasını temenni ederdik ancak ne yazık ki gerçekte durum öyle değil.
Her ne kadar hükümet, kadınların işgücüne katılımı konusunda 2023 hedefini yüzde 35 olarak hedeflese de, dünya ortalamasının yüzde 52 ve üyesi olduğumuz OECD ülkeleri ortalamasının ise yüzde 62 olduğu bir ortamda bizim 10 yıl sonrası için koyduğumuz hedef çok ama çok küçük kalıyor.
Umuyorum ki AK Parti hükümeti, kadının iş gücüne katılımını engelleyen şartların ortadan kalkması için reform niteliğinde düzenlemeler yapar ve kadını eve mahkum eden sebepleri ortadan kaldırır.
Hepimiz biliyoruz ki, kadına yapılan yatırım ülkenin refahını ve kalkınmasını yukarılara taşıyor. Kadın para kazandığı zaman dönüp bunu ailesine, çocuklarının eğitimine harcıyor ve kazanan yine ülke oluyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA