Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Nur Ger söylemini lafta bırakmadı!

Bir kadının cesaretle iş hayatında neler yapabileceğine dair bugün size Nur Ger'i örnek vermek istiyorum.
Hazır giyim üreticisi Suteks'in kurucusu olan Nur Ger, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin de daha önce başkanlığını yapmıştı. Şu anda TÜSİAD'ın Kadın-Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanlığı görevini de yürütüyor.
Öğrendim ki Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri Sözleşmesi'ne imza atmış ve şirketi Suteks'in ilk Türk küçük ve orta ölçekli (KOBİ) şirket olmasının önünü açmış.
Nur Ger, işgücüne kattığı kadınlar konusunda uzun bir süredir çok hassas bir politika izliyor. Çalışanlarına annelik öncesi ve sonrası özel uygulamalar getirdiğini biliyorum.
Ger kendi deyimiyle, eşitlikçi ve hiyerarşisiz bir çalışma ortamı yarattı ve aslında bu yarattığı ortam çok daha istikrarlı büyümesinin de yolunu açtı.
Nur Ger'in imzaladığı Birleşmiş Milletler sözleşmesi öylesine önemli ki, Türkiye'den böyle bir sözleşmeye imzayı Suteks'in dışında daha önce sadece üç büyük şirket atma cesaretini göstermiş.
Bu şirketler de Sabancı Holding, Boyner Holding ve A&Y Mağazacılık. O nedenle olsa gerek, Suteks geçen hafta da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü'nce açılan 'Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' yarışmasında orta ölçekli işletme kategorisinde birincilik ödülü aldı. Nur Ger'e ve çalışma arkadaşlarına hakikaten de bravo.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA