Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Turgay Ciner paralel örgütün kontrolünde

Dünkü yazımda Turgay Ciner'in de yargıdaki dosyaları ve kasetler yoluyla paralel örgüt tarafından kafeslendiğini yazmıştım. Ciner bu yapıdan öyle korkmuştu ki özellikle 2011-12 sezonunda Pensilvanya'ya sürekli gidip "Emrinizdeyim" diyordu. Bunu paralel örgütün medya aktörleri de açık açık söylüyordu. Bu saklanan bir durum değildi. Nitekim Fethullah Gülen'le müridinin konuşmalarında bu kafeslenme vaziyeti açıkça görülüyor. Ciner, Gülen adına kendi gazetesinin yazarlarını sansürlüyor. Gülen aleyhine yazmak yasak diyor.
Mürit: Turgay Ciner Bey'e uğradık bugün. Bir köşe yazarının menfi yazı yazma durumu vardı. Onu öğrenmiştik. Kendisini aradık. Bizzat devreye girdi. "Bu gazetede aleyhinize hiçbir şey çıkamaz" dedi. Hepsi bunların 'Hizmet Müessesesi' dedi. "Büyüğümüzün (Fethullah Gülen) aleyhine de ben burada bir şey çıkartmam" dedi.
Fethullah Gülen: Çok iyi. Allah Razı olsun.

***
Paralel örgüt Turgay Ciner'in yanında Fatih Altaylı'yı da elindeki dosyalar ve kasetlerle kafeslemişti. Habertürk gazete ve TV 7 Şubat'tan sonra en iğrenç vesayetçi kara propagandaların merkezi haline gelmişti. Özellikle örgütün elindeki bir dosya Altaylı'yı feci biçimde korkutuyordu. Bizim bıçkın Fatih örgütün elinde oyuncak haline gelmişti. Hâlâ da o durumda. Öte yandan 2011-12 sezonunda yargıdaki dosyalar ve şantaj kasetleri yoluyla Ciner Medya'yı ele geçirme operasyonunu yürüten paralel örgüte karşı AKP de boş durmadı. 2012'nin sonlarına doğru harekete geçti ve bazı hamleler yaptı. 7 Şubat sonrası AKP'nin de ötesinde tüm unsurlarıyla devlet mekanizması Ciner'in Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir pozisyonda olduğunu kendisine iletti. Devlet düşmanı pozisyona düşmekten korkan Ciner durumu dengeleme gereği hissetti. Fatih Saraç'a o yüzden o görevi verdi.
***

2013'te Ciner'e riyakâr ve eyyamcı yayın politikası egemendi. Fakat fiiliyatta gruptaki gerçek ağırlık değişmedi. Halen Ciner'de paralel güç hâkimdi. Saraç orada Yalova Kaymakamı gibi duruyordu. Çok daha organize bir güç olan paralel örgüt AKP'ye de tuzak kurdu ve başarılı oldu. İşte kurdukları tuzağın rezil kepaze sonuçları kaç gündür medyada dolanıyor. AKP'nin Ciner'e yönelik stratejisi en başından beri yanlıştı ve şimdi ellerinde patladı. SABAH olarak biz o dönemde de Ciner grubuna uzak mesafede durmaya devam ettik çünkü bu grup yapı itibariyle vesayetçi Eski Türkiye zihniyetinin uzantısıydı. Bir de bu gruba SHOW TV verildi. Tam kepazelikti bu. Dediğim gibi o dönem AKP'nin üst düzeyinden bu eleştirileri yapmamam için beni arayanlara da hep bunu söyledim ve bildiklerimi yazmaya sert eleştiri yapmaya devam ettim. Şimdi o isimler başlarını taşlara vuruyor. Ciner grubu hem paralel örgütün kontrolünde hem de sanki AKP'nin elindeymiş gibi bir algı yaratıldı. Çünkü AKP buna zemin verdi.
***

Şu anda da Ciner Medya üzerinden paralel örgüt sivil siyasete iğrenç bir tuzak kuruyor. Paralel örgüt bir taşla birkaç kuş vurmaya devam ediyor. Fatih Altaylı'nın ve daha birçok kişinin ses kayıtlarını montajlayarak yayınlayan paralel örgütün ta kendisi. Yani şu an paralel örgüt yasadışı bir operasyonla hem Ciner'i hem de tüm adamlarını lime lime ediyor. Fakat Ciner'den hiç kimse çıkıp paralel örgütü tek kelime eleştiremiyor. Çünkü çıkartacakları diğer kasetlerden korkuyorlar. Korktukları için paralel örgütün istediği şekilde Başbakan Erdoğan'a saldırıyorlar. Altaylı paralel yapı tarafından rezil edildiği yetmediği gibi şimdi de çıkıp sadece AKP'ye yüklenen bir üslup benimsiyor. Büyük hatalar yapan AKP'ye dilediği gibi yüklensin hiç itirazım yok. Fakat yayınlanması hukuka aykırı olan bu tapeleri internette yayan paralel polislere ve savcılara Altaylı'nın tek bir söz edememesi dikkatlerden kaçmıyor. Kendisine tecavüz edenlerin emrine girmiş durumda şu an Altaylı. Herkes de bunu not ediyor. Acınası bir durum.
Turgay Ciner dosyasını yeni açtık. Yarın devam edeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA