Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Türkiye'nin barışı

Anadolu Aslanları'nın gelecek kuşaklarının en büyük sorunu elti kavgasıdır. Dedikodu gibi olsa da gerçek budur!.. Birçok şirkette ikinci kuşak yönetime geçince mal kavgası başlıyor. Evdeki koltuk üzerinden yürüyen kavga şirketlerin sürdürülebilir büyümesini engelliyor. Bu bir ironi.
Ali Güral'ın 65 yıl önce Kütahya'da kurduğu porselen devi de benzer sorunu yaşadı. 4 çocuğu 2004'te yollarını ayırdı. Mallar paylaşıldı. Aile içi barışı sağlamak kolay mı?
Dün bir grup gazeteciyle bir araya gelen ailenin TÜSİAD'daki temsilcisi Esin Güral Argat'la "Türkiye'nin barışını" konuştum. "Bir iş kadını, bir anne olarak barış süreciyle ilgili ne söyleyeceksiniz?" diye sordum.


***

"Barışa ihtiyacımız var" diye girdi söze... "En öncelikli gündemimiz bu. Barış görüşmeleri bir an önce sonuçlanmalı. Ekonominin geleceği açısından da süreç kritik. Üreten, mutlu nesiller için bir an önce çözüm gelmeli. Süreçte bana da görev düşerse seve seve yerine getiririm..." dedi.
Türkiye'nin kadını elini taşın altına sokmaya hazır.

***

Esin Güral Argat, TÜSİAD'ın Bilgi İletişim Teknoloji ve İnovasyon'dan sorumlu yönetim kurulu üyesi. Farklı, yenilikçi, düşünen kadın sesi. Ülkenin ihtiyacı olan da bu.
Peki, TÜSİAD'da ayrım yapmak ne kadar doğru? Sermayenin Anadolusu, İstanbul'u olur mu? Güral "6 yıl önce TÜSİAD üyesi oldum. Bu ayrımı doğru bulmam. TÜSİAD, İstanbul İşadamı Derneği değil ki? İlkeleri var. Yeni yönetim kurulu olarak bu ilkeler doğrultusunda çalışıyoruz" diyor. TÜSİAD üyesi Anadolu Aslanları nedense kendilerine burjuva denilmesinden korkuyor. Hepsi otantik Anadolu tüccarı ifadesine bayılıyor. Oysa bizim sermaye birikimini sağlayacak burjuvalara ihtiyacımız var. Sanayicilerin ağırlıkta olduğu büyük patronlar bu derneğin üyesi.

***

Fabrikalar bir bir kapanıyor. Sanayici rantiyeliği tercih ediyor. Kentsel dönüşüm fitili ateşledi. Şimdi gayrimenkul işi moda. Bu işin sonu ne olacak?
"Sanayiden vazgeçmek olmaz" diyor Argat. "Ülke doldur boşalt ekonomisiyle büyümez, üretmeliyiz" diyerek bakın neler söylüyor: "Yabancı sermaye geliyor, satın alma yapıyor. Sıfırdan yatırıma bakan yok. El değiştirme ülke adına artı değer yaratmıyor. Yabancı sermaye, sıfırdan yatırımla istihdam sağlamalı."
Muhafazakâr liberal bir iş kadınının söylediklerine bakar mısınız? TÜSİAD'ın konuşan kadınları önemli...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA