Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hadi, açıklama yolla RTÜK!..

Önce bana gelen şu mektubu okuyun..
Altında imza ve adres var, ama açıklamam.
Açıklayamam. Kolayca tahmin edersiniz, sebebini.. "Bir RTÜK çalışanı olarak, RTÜK ile ilgili yazılarınızı takip ediyorum. Ne yazık ki yazdıklarınızın eksiği var, fazlası yok.
RTÜK'de raporlar İzleme ve Değerlendirme Dairesinde oluşturulur, daire başkanı onaylarsa kurul gündemine gelir. Ben bu daire çalışanı değilim ama sizden daha fazla şikayette bulunduğumuzda, raportör arkadaşlar şunları söylüyorlar..
'Yeni düzenleme ile izleyicinin özgürlüğü elinden alındı. Kurul tavrı yüzünden uzmanların da eli kolu bağlı. Onca emek sarf edip yazdığımız raporlar bir kalemde reddediliyor.
Maç izliyorsunuz ekranda kocaman reklam. Gol oluyor, siz reklamı izliyorsunuz. Bize uzmanlar olarak görüş soruldu. Programlar, reklamlarla en fazla 3 kere bölünsün, ürün yerleştirmede sınır olsun falan' dedik ama RTÜK Başkanı Davut Dursun Bey 'İstemeyen seyirci kanal değiştirsin, yayıncı bu işten para kazanıyor. Ben böyle bir düzenleme yapmam' dedi.
RTÜK'e inanılmaz reklam şikayetleri geliyor. Bunların tek sorumlusu Davut Dursun Beydir.'
Kuruma Lig tv ile ilgili giren raporlar çıkmıyor.
Ya da hiç o aşamaya bile gelemeden geri püskürtülüyor. Gerekçe, Lig tv bu işten para kazanıyormuş.
Daha yazacak çok şey var ama fazla vaktinizi almadan şunu ifade edeyim ki, size sözüm ona verilen cevaplar dostlar alışverişte görsün türünden. Ne yazık ki ilgili bakanımız Bülent Arınç da olanları sadece seyretmekle kalıyor."
Bu pazar televizyonundan iki an..
HaberTurk.. Pazar sabahı canlı program sunucusu Simge Fıstıkoğlu "Şimdi kısacık bir ara" diyor.. Tam 15 dakika sürüyor kısacık ara.. Ve dönüşte Simge "Haftaya buluşmak üzere" diye programı kapıyor..
Kabahat Simge'de mi?.
Bakın Turgay Bey (Ciner) Sabah ve atv'nin patronuydu bir zamanlar. Ben gene televizyonların milleti nasıl eşek yerine koyduklarını yazıyordum ısrarla ve inatla.. O günkü yazımda atv'den örnek vermiştim..
Kapım açıldı, Turgay Bey içeri girdi.. "Kutlarım" dedi.. "Bugünkü atv yazını kutlarım.. Daha da ağır yazarak devam et ki, RTÜK bu rezilliği önleyecek kararlar alsın.. Bu ortam böyleyken, sadece biz atv'de senin dediklerini yaparsak, haksız rekabete düşeriz çünkü.."
O zaman da yazmıştım.. Turgay Bey öyle patrondur, iyi bilirim iyi bilirim. Ama ne yapsın?. Simge ne yapsın?..
RTÜK saçma sapan kurallar koymuş..
Bana yazdığı yanıtta da, o kuralları kanalların çarpıtıp bu durumu yarattıklarını yazıyorlar.
İtirafa bakar mısınız?.
Yahu güç elinde.. Çarpıtılmaz kurallar yap.. Çarpıtanı sen çarp!.
Oscar gecesini izledik, sabaha kadar.. Reklam pisliği, iğrençliği var mıydı?. Canlı yayın üzerine reklam biniyor, ürün yerleşiyor muydu?.
Ayni pazar gecesi canlı maç yayını izledik..
Üzerine binen reklamlar ve yerleşen ürünlerden çöplüğe dönmüş..
Maçı anlatan spiker, Lassa reklamı yaptı, alenen resmen.. Maç spikeri reklam yapar mı, RTÜK?. "Efendim kılıfına uyduruyorlar?."
Uydurtma?..
İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya maç yayınlarında bu pislik, bu seyircinin, hem de o maçı izlemek için para ödeyen şifreli seyircinin, hayvan yerine, eşşek yerine konması var mı?.
Beni kim koruyacak?. Beni, vatandaşı?. Parası ile rezil olan vatandaşı?.
RTÜK'ün yasal görevi ne?. "Yüzde 3 hisse alıyorum" diye her türlü rezilliğe göz yummak mı, yoksa televizyonları, çağdaş düzeye getirmek, uygar ülkelerde bu iş nasıl oluyorsa, öyle olmasını sağlayacak kararlar almak, yürürlüğe koymak ve acımasız uygulamak mı?. Vatandaşa sahip çıkmak mı?.
Her türlü hile ve hurdaya açık mevzuatı yapacaksın.. Sonra da Hıncal'a açıklama göndereceksin.. "Efendim kanallar hile yapıyor" diye..
Hıncal yayınlamayınca da gazetenin okur temsilcisine şikayet edeceksin..
Yok yahu!..
Sizi milyonlarca insan kime şikayet etsin?.
RTÜK'ün Seyirci Temsilcisi, Akil Adamı kim?.
Belli ki, Sayın Bakan Bülent Arınç

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA