Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Nihayet sessiz çoğunluğun sesini de duyduk...

Nihayet " Sessiz Çoğunluk "un sesini de duydu Türkiye... Hrant Dink'in cenazesine katılan on binlerce kişi, " Derin Türkiye "nin ne düşündüğünü tüm dünyaya açıkladı.
Tepedeki sadece güç ve iktidar sahibi olmaya dönük kısır kavgaların " Derin Türkiye " tarafından benimsenmediği bir kez daha anlaşıldı. Türkiye'de insanlar, hoşgörüden, özgürlükten, farklıların bir arada yaşamasından yana.
Sessiz çoğunluğun İstanbul'un bulvarlarından tüm dünyaya ulaştırdığı bu gerçeği hangi politikacı veya hangi idareci duymazdan gelirse, kendi toplumu ile ters düşmüş olur. Saplantılı diaspora Ermenilerinin Türkiye'ye karşı güttükleri kan davasının tırmandığı bir dönemde, on binlerce Türk " Hepimiz Ermeniyiz " veya " Hepimiz Hrant Dink' iz " diye slogan atarak yürüyorsa, bundan herkesin ders alması gereği vardır.
Siyaset sade vizyon değil cesaret de gerektirir.
Bir politikacının sadece gelecek seçimi düşünmesi, onun mesleğinin hakkını verdiği anlamına gelmez. Gelecek kuşakları gelecek seçimlerin önünde tutamayan politikacılar, sonunda unutulur.
Kamu yönetiminde bulunan kişiler, sahip oldukları gücün kaynağının " Sessiz Çoğunluk " olduğunu hiç unutmamalıdır.

BEBEKTEN KATİL
Herkes, Dink'in eşi Rakel'in veda konuşmasındaki şu cümlelerin anlamını özümsemelidir:
- Sevgili dostlar, bugün bedenimin yarısını, sevgilimi, çocuklarımın babasını, ailemizin büyüğünü, sizin kardeşinizi uğurluyoruz. Sağdakine soldakine, öndekine, arkadakine rahatsızlık vermeden, saygısızlık yapmadan, sloganlar atmadan ve pankartlar açmadan sessiz bir saygı yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Bugün sessizlik ile büyük bir ses yükselteceğiz. Yaşı kaç olursa olsun, 17 veya 27 olsun, katil kim olursa olsun bir zamanlar bebek olduğunu da biliyorum. Bir bebekten bir katil yaratmayı sorgulamadan hiçbir şey yapılamaz kardeşlerim.
- Nefretle, hakaretle, kanı kandan üstün tutarak güzel gelecekler olmaz kardeşlerim. Kanı kandan üstün tutmak olmaz kardeşlerim... Kimseyi öldürmeyen, kimseyi aşağılamayan, kin tutmayan, kardeşinin hakkını arayan sevdiğim. Ah sevgilim yaptıklarını, konuştuklarını kim unutabilir, kim unutturabilir sevgilim. Korku unutturabilir mi sevgilim, hayır hiçbir karanlık unutturamaz sevgilim... Çocuklarından ayrıldın, benden ayrıldın, sevdiklerinden ayrıldın ülkenden ayrılmadın sevgilim...

ÜLKEYE GÜVENMEK
- Diyorlar ki, o büyük bir adam. Size soruyorum, o büyük mü doğdu, o da bizim gibi doğdu. O da topraktandı, bizim gibi çürüyen bir beden, gözlerindeki sevgi onu büyük yaptı. İnsan kendiliğinden büyük olmaz, insanı yaptıkları büyük yapar. Evet o büyük oldu, çünkü büyük düşündü, büyük söyledi. Sessizce büyük konuştunuz. Siz de büyüksünüz.
Bu kadarla yetinmeyin. Nefretle, hakaretle, kanı kandan üstün tutarak kardeşlik olmaz.
Herkes artık bilmeli. Sessiz çoğunluğun yüreği, Güneydoğu'dan gelen şehit cenazeleri için de yanıyor. Sessiz çoğunluk, kinin, nefretin, şiddetin, kamplaşmanın ticaretini siyasetlerine katanları sevmiyor.
Dün nihayet " Sessiz çoğunluğun sesi "ni duyduk.
Bu sesin varlığı güzel ülkemizin geleceğine olan güvenimizi daha da pekiştirdi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA