Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Putin'den sonra Gül'ü de kullanmak istediler.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisine atfedilen sözleri yalanlayan açıklamasını görmüşsünüzdür.
Gül bu açıklamasında İran Devlet Televizyonu "Press TV"nin İngilizce internet sitesinde çeşitli haber ajanslarına dayandırılarak yayınlanan "Gül, Türkiye'nin Erdoğan yönetimi altında kendi kaderine mahkum edildiğini söyledi" içerikli haberin, tümüyle yalan ve gerçek dışı olduğunu vurguladı.
Haberde kendisine atfedilen ifadelerin tamamen hayal mahsulü ve uydurma olduğunu belirten Gül, böyle bir mülakatı kesinlikle vermediği gibi yalan haberde kayıtlı hususların hiçbir şekilde kendi düşünceleriyle bağdaşmadığını belirtmiş.

Ahlaksız girişimler

Geçenlerde buna benzer bir başka yalanlama Rusya'dan gelmişti...
Rusya Federasyonu Başkanı Putin'in yaptığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Demagog diktatör" şeklinde söz ettiği iddia olunan ve "AWDnews" portalında yayınlanan haber hakkında Rusya Dışişleri Bakanlığı da iki hafta önce öfkeli bir açıklama yapmamış mıydı?.
İddianın sahte bilgi propagandası olduğunu ve gerçeklerle bağdaşmadığını vurgulayan Rus Dışişleri açıklamasında "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Valday'da yaptığı konuşma, devlet televizyonlarından canlı olarak verildi, tüm metin virgülüne kadar yayınlandı.
AWDnews portalında yayınlanan haberi yazanlar, Putin'in Valday'da hangi tarihte konuştuğuna bile bakmadan, aceleyle dışarıdan verilen bu '
Siparişleri' yerine getirmişler" denilmişti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında bu tür "Ahlaksız" girişimlerin Rusya ve Türkiye arasındaki karşılıklı çıkar ve güvene dayalı ortaklık ilişkilerinin gelişimine balta vurmayı hedeflediği belirtilmişti.

Kullanılacaklar listesi

Türkiye'nin gerek dış ilişkilerini gerekse iç barışını hedef alan bu tür uydurma haberlerin üretimi için sipariş veren ahlaksızların kimler oldukları, kabataslak biliniyor.
Ancak bu arada kullanılmaya uygun görülen isimlerin de attıkları her adıma ve söyledikleri her söze dikkat etmeleri gerekiyor... Örneğin Tayyip Erdoğan takıntılı kesimlerin özellikle Abdullah Gül üzerinden AK Parti'yi bölmeyi hedefleyen bir "Zihni Sinir Projesi" üzerinde çalıştıklarını Mısır'daki sağır sultan bile duymuştur.
"Yeni Türkiye"nin mimarlarından biri olan Gül'ün bu ahlaksızlara prim vermesi ve "Tuzluklar" denilen kesime katılması tabii ki mümkün değil. Ama yine de korkulu rüya görmek yerine uyanık kalmakta fayda vardır... Çünkü bu ahlaksızlar sürekli "Kullanılabilecek isimler listesi" üzerinde çalışıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA