Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

"Al lafı koy rafa" modeli siyaset söylemleri üzerine

Bazen akıllıca söylenmiş bir söz bütün safsataları sona erdirir...
Buna bir örneği CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Hürriyet'e verdiği demeç karşısında CHP'nin İzmir Milletvekili Rıza Türmen'in gösterdiği tepki ile verebiliriz.
Kılıçdaroğlu Hürriyet'te yayınlanan demecinde şöyle konuşmuştu:
"- MİT'in içinde bir grubun sadece CHP için görevlendirildiğini biliyoruz. CHP içinde karışıklık çıkarmak ve daha bir sürü başka şey için yapıldı bu görevlendirme."
Kılıçdaroğlu'nun bu iddiasını CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Meclis'te basın mensupları ile konuşurken şöyle yanıtlamış:
"- Biz zaten yeteri kadar karışığız. MİT'e ihtiyaç var mı bilmiyorum. Demek ki MİT yapıyormuş..."

MİT'in diğer projeleri

Bereket Türmen bu kadar konuşmuş... Ya şunları da söyleseydi?
- Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Başkanı yapan ve Baykal'ı deviren kaset komplosu da mı MİT'in CHP'yi karıştırma projesinin bir parçasıydı? Yahut Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Tayyip Erdoğan'ın karşısına Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarmak da mı MİT'in bir projesiydi?
Bu tür soruları sonsuza kadar sürdürmek mümkündür. Ama doğru olan galiba CHP'yi kendi haline bırakmaktır. Çünkü bu köklü partinin günün gerçeklerine uyarlı siyaset üretmesi pek mümkün görünmüyor. Bunun için gerekli birikimli kadrolar da, toplumun ufkunu açacak yeni bir vizyon da, şu anda CHP'de yer bulamıyor... İktidar kanadından gelen her açıklamaya laf yetiştirmek, her konuyu ak ile kara arasında sıkıştırmak ve "Çözüm Süreci" gibi bir konuda bile ikircikli davranmak, bugünün CHP'sinin siyaset tarzını yansıtıyor.

Uzaktan izliyor

Kılıçdaroğlu'nun Çözüm Süreci hakkında Hürriyet'e söylediklerine bakın... Sanki bu süreç CHP'nin uzaktan izlediği ve kendisini pek ilgilendirmeyen bir dedikodu konusu gibi değil mi?
"- PKK'nın silahlara veda etmeyeceğini herkes biliyor. Dolayısıyla o tartışmanın hiçbir anlamı kalmamış oluyor. Kandil'deki yetkili 'Biz silahları bırakmayacağız' dedi. Türkiye'ye karşı silah bırakılacağı da söylenmiyor. Aksine 'Silah bizim gücümüzdür. Silah elimizde oldukça, masada daha güçlü oluyoruz' diyorlar. Bunu da kanıtladılar."

Bari sussalar...
"- Kobani olaylarında hükümet koşa koşa gitti, İmralı'dan olaylara müdahil olmasını istedi. O da gereğini yaptı. PKK'nın kongre kararıyla da silahlara veda edeceğini sanmıyorum. Selahattin Bey'in (Demirtaş) yaptığı açıklamalar, HDP, Kandil ve İmralı hattında sorun olduğunu gösteriyor. Sorunun temelinde ise anlaşılıyor ki görüş birliğinin olmaması var."
Melih Altınok'un Türkiye'deki köşesinde ileri giden HDP'lilere verdiği öğütte, CHP'nin konumu ne kadar açık belirtilmişti:
"Özetle bazı HDP'lilerin tek yapması gereken şey, CHP kadar destek vermedikleri sürece hiç olmazsa MHP kadar karşı olmamak. Bir şey yapmadan sadece durmak ya da illa bir şey söyleyeceklerse de, Kandil yerine İmralı'ya kulak vermek."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA