Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Skandal

Skandal başlığını Galatasaray kazanamadığı için atmadım... Yine skandal başlığını kendisinden daha kötü, deneyimi neredeyse sıfır olan bir takıma karşı tuhaf goller yediği için de atmadım. Skandal olan şu; Galatasaray, ne takım savunması ne de bireysel savunma yapabiliyor. Herkes rakibi seyrediyor ve özellikle ikinci yarıda gördüğümüz gibi Galatasaray sahada rezil oluyor.
İlk yarı birçok şey teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun düşündüğü gibi gitti. Galatasaray, bol pas yaptı, ayağa oynadı, bol bol şut çekti ve bu dakikalarda da skoru buldu. Bu tür maçlarda ve bu tür zeminde şut atmak büyük avantaj. Nitekim dün gece ilk 11'de sürpriz olarak gördüğümüz Bilal, tipik bir Roberto Carlos golü attı. Bu dakikadan sonra herşey Galatasaray için çok daha rahat olması gerekirken, tüm Galatasaraylılar, büyük bir skandala imza attılar.
İkinci yarıya bakıyoruz, tablo korkunç... Astanalı oyuncular, o mütevazı oyuncular, yürüye yürüye, sağlı sollu Galatasaray'ın üstüne geldiler. Markaj yok, adam kovalama yok, pozisyon alma yok. Yenilen goller amatör takım golleri... İki gol için de neredeyse "kendi kalelerine attılar" diyebiliriz. Galatasaray önce golü yedi ve maç berabere geldi... Bitime 10 dakika kala da futbolun melekleri Galatasaray'ın yanındaydı. Soldan Sinan girdi, kaleye paralel bir orta yaptı ama o ana kadar çok iyi oynayan Astana kalecisi, topu adeta kendi kalesine tokatladı. Bu şans golü bile maçı kurtarmaya ya da diğer bir değimle rakibi tutmaya yetmedi. Son dakikalarda da yine amatörce bir golle iki puanı Kazakistan'da bıraktılar.
Bu sonuçla bence Galatasaray'ın gruptaki ilk iki şansı bitti. Şimdi artık mücadele grup üçüncülüğü için olacak. Onu başarabilirler mi? İnşallah ama o kadar kolay değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA