Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Şampiyonluk motivasyonu

Beşiktaş, derbiye nasıl başladı ve nasıl bitirdi?
Derbiye Beşiktaş'ın girişinden çok Galatasaray'ın derbi başlangıcı belirleyici oldu. Galatasaray'ın "Ben kendi sahamda oynuyorum, topa da sahip olurum, öne doğru da oynarım" düşüncesi, oyunun ilk yarısındaki ilk bölümün belirleyicisi idi. Beşiktaş'ın alışılmış hücum üstünlüğü ilk yarıda ancak çok küçük bir bölümde, 5-6 dakika sahaya yansıdı.
Beşiktaş'ın nasıl bitirdiğine gelince. İkinci yarıda yavaş yavaş oyundan düşen bir Galatasaray, son 5 dakika hariç maçı hemen hemen tek kaleye çeviren Beşiktaş performansı vardı. Tempolu ilk yarının ardından maçın sonunu bitiren iki farklı takım vardı: Fizik olarak yorulup oyundan düşen Galatasaray, fizik olarak yorulsa da çok güçlü bir motivasyon olan şampiyonluk yarışı ile kafa olarak ayakta kalan bir Beşiktaş. Bence maçı belirleyen bu oldu ve geç de olsa Beşiktaş oyunu 1-0'a getirerek, bu önemli mücadeleyi kotarmayı bildi. Yani Beşiktaş'ın oyuna başlangıcı ile bitirişi çok farklı oldu.

Şenol Güneş'in ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleri yerinde miydi?
Güneş'in de Riekerink'in de oyuncu değişiklikleri yaradı Beşiktaş açısından bakarsınız! Donk'un girişi ve yaptığı hata, Oğuzhan'ın pasına Cenk'in yaptığı savunma arkası koşu ve Gomez'in dokunuşu, bu değişikliklerin sonuca etkisinin göstergesiydi iki takım açısından da... Zaten Şenol hoca, genelde artık ilk tercihini, lig yarışında sona gelirken istediği skoru yakalayamadığı anlarda Cenk'ten yana kullanıyor. Bu maçta ona Gökhan Töre de eşlik etti. Çünkü Olcay'dan da Quaresma'dan da çıkana kadar istediği performansı alamamıştı.

Beşiktaş'ın golünden sonra Galatasaray seyircisinin Donk'u ıslıklamasını nasıl yorumluyorsunuz?
O tepki Donk'un bu maçtaki hatasına değil bugüne kadar olan çizgisine idi... Son dönemlerde zaman zaman başka takımlarda da bu tip bireysel protestolar görebiliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA