Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yıkım ne zaman başlayacak, Dursun!.

Galatasaray, "Suada'yı geri alıp yeniden Galatasaray Adası yapacağım" diye seçim kazanan, ama kazandıktan sonra, Ada'ya yıllardır çöreklenen ve oraya yaptığı kaçak inşaatlarla mal sahibi Galatasaray'ı mahkemelere düşüren işgalci "Daha da kalsın, daha da kazansın" diye elinden geleni yapan Dursun Özbek'in takkesi düştü, keli göründü.
Danıştay, Adanın tapuda kayıtlı alanını nerdeyse iki misli büyüten eklerin ve gene tapuda kayıtlı kapalı alana misliyle yapılan ilavelerin yıkılmasına karar verdi.
Böylece kiracının mal sahibinden izinsiz ve de kaçak eklemeler yaptığı yasal olarak belirlendi. Bu "Derhal tahliye" sebebiydi. Ama Dursun Özbek, karara uyup yıkıma başlayacağı ve derhal tahliye isteyeceği yerde, "Karar düzeltmesi" istedi ki, iş uzasın.
Böylece fuzuli işgalci kaçak yapısında bir sezon daha geçirip, milyonlar kazanma fırsatı buldu.
Rezilliğe göz yummayan benim gibi birkaç kişi de merakla mahkeme sonucunu beklemeye başladık.
Uyuyan Galatasaray Kongresi, Dursun'u ibra ettiği mali kongrede de konuyu gündeme getirmedi. Suada işgalcisinin Divan'daki avukatı gibi davranan ve konunun konuşulmasını önleyen Divan Başkanı İrfan Aktar, Kongre'nin de başkanı seçilmişti zaten. Konuşmaya teşebbüs edilse ne olacaktı ki?.
Dursun ibra edildikten iki gün sonra, dün okudunuz, ben Danıştay 14. Dairesi'nin "Karar düzeltmesi istemi"ni 27 Şubat'ta, yani Kongre'den bir ay önce karara bağlayıp reddettiğini öğrendim. Yani adayı yıllardan beri işgal eden adamın işi bitmişti. Ama Dursun, ısrarlı eleştirilerimize ve "Karar Düzeltmesi ne oldu" sorularımıza rağmen, bunu kamuoyundan ve Galatasaray Kongre üyelerinden saklamıştı.
Niye?.
Kendisi açıklasın, açıklayabilirse..
Duygun Yarsuvat'ın "Galatasaray'ın malı deniz, yemeyen keriz" lafına cevap vermeyen Dursun mu açıklama yapacak, şimdi?.
Şimdi ona yeni sorum var..
Türk Yargısı, kiracısının yıllardır yaptığı kaçak eklemelerden Galatasaray'ı sorumlu tuttu, mahkûm etti. Galatasaray, adada hem kaçak genişletilen hem de üzerine kaçak inşa edilen kapalı alanları yıkmaya mahkûm edildi.
Söyle bakalım Dursun, Suada adlı Boğaz'ın tam da içindeki o yüz karası çirkinlik anıtını ne zaman yıkmaya başlayacaksın?. Onu ne zaman, yasal "Galatasaray Adası"na çevireceksin?.
Ne zaman?.
Yoksa, yeni davalar, yeni mahkûmiyetler mi yaratacaksın Galatasaray'a, "Adanın geri alınmasını" az daha geciktirebilmek için?. "İşgalci bu yaz da sebeplensin" diye mi çırpınacaksın?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA