Doğa ana, bebekleri süte doyuruyor!

'Sütüm az' diye kaygılanan annelerin en büyük yardımcısı doğa Ana. Fitoterapist Dr. Serdar Özgüç, bebekleri anne sütüne doyuracak bitkileri anlatıyor. Ayrıca doğumdan hemen sonra göğüslerin etrafına çepeçevre sürülecek ve sütün çabuk gelmesini sağlayacak bir yağ karışımı tarifi de veriyor

Giriş Tarihi: 30.11.2018 14:41 Son Güncelleme: 30.11.2018 15:28
Doğa ana, bebekleri süte doyuruyor!

KUŞKONMAZ'IN MÜKEMMEL ETKİSİ

Kuşkonmaz, içinde A ve K vitaminini içeren bir sebze. Sebzelerin şahı. Çiğ veya az haşlanması kullanıma uygun. Anne sütünü ve anne sütünün kalitesini artıran çok önemli bir besin. Annedeki K vitamini eksikliğini de gideriyor. Bu vitaminler bebeğe de geçtiği için, bebeğin gelişimini destekliyor.

Özgüç'ün söz ettiği "doğal armağanlar"dan biri de "keçi sedefi kökü." Kaynatma usülü olarak günde iki kere kullanılıyor. 2 tatlı kaşığı keçi sedefi kökü üzerine yaklaşık 250 mililitre su ekleniyor. Isı kaynağı altında kaynatılıyor. 5 dakika kadar kaynatılmaya devam edildikten sonra ocaktan indirilip süzülüyor ve ılık olarak içiliyor. Anne sütünün artırılmasında kullanılan bir başka bitki ise çemen otu tıbbi bitkisi. Kokusu iyi olmasa da mükemmel bir süt artırıcı. Oldukça besleyici. Ama dikkat edilmesi gerekiyor çünkü kilo aldırabiliyor.

ARKADAŞINA GÖNDER
Doğa ana, bebekleri süte doyuruyor!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA