KUŞKONMAZ'IN MÜKEMMEL ETKİSİ
Kuşkonmaz, içinde A ve K vitaminini içeren bir sebze. Sebzelerin şahı. Çiğ veya az haşlanması kullanıma uygun. Anne sütünü ve anne sütünün kalitesini artıran çok önemli bir besin. Annedeki K vitamini eksikliğini de gideriyor. Bu vitaminler bebeğe de geçtiği için, bebeğin gelişimini destekliyor.
Özgüç'ün söz ettiği "doğal armağanlar"dan biri de "keçi sedefi kökü." Kaynatma usülü olarak günde iki kere kullanılıyor. 2 tatlı kaşığı keçi sedefi kökü üzerine yaklaşık 250 mililitre su ekleniyor. Isı kaynağı altında kaynatılıyor. 5 dakika kadar kaynatılmaya devam edildikten sonra ocaktan indirilip süzülüyor ve ılık olarak içiliyor. Anne sütünün artırılmasında kullanılan bir başka bitki ise çemen otu tıbbi bitkisi. Kokusu iyi olmasa da mükemmel bir süt artırıcı. Oldukça besleyici. Ama dikkat edilmesi gerekiyor çünkü kilo aldırabiliyor.