Bebeğiniz ile yemek yemeğe adım adım

Bebeklerde beslenme yaşamlarını sürdürebilmeleri ve sağlıkla büyüyebilmeleri oldukça önemli bir konudur. Ancak bebeklerde beslenme konusu oldukça hassasiyet ister.

Giriş Tarihi: 16.7.2019 13:23
Bebeğiniz ile yemek yemeğe adım adım

Bebek Besininde Küçük Küçük Tatlar

Doktoruyla birlikte, bebeğe katı besinler verme zamanının geldiği kararına vardığınızda, bebeğinize hangisinden başlayarak katı besinler vereceğiniz konusunda iyi bir seçme yapmanız gerekir.

Bu aşamada, ona küçük kaşıklarla çeşitli "tatlar" tattırın; verdiğiniz besinin besleyici değerinin bu aşamada hiç önemi yoktur. Önemli olan, besinin kolayca sindirilebilir olmasıdır. Bebeğinizin sindirim sisteminin, ona vermek isteyeceğiniz gerçekten çok besleyici şeyleri sindirebilecek kadar olgun ve güçlü olması, ayları bulacaktır.

İlk katı yiyeceği, kısa bir süre için onun tek besini olacaktır. Yeni bir şey denemeden önce, bunu ne kadar seveceğini, bedeninin buna nasıl tepki göstereceğini, birkaç gün gözlemeniz gerekir.

En iyi ilk katı besinler, çiğ ya da hafifçe pişirilmiş tatlı ve olgun meyveler, sözgelimi elma, armut ya da muzdur. Pişmiş sebzeler, sözgelimi patates, karnabahar, havuç, bezelye de iyi birer seçimdir.

Bebek Besinleri Sütlü Tahıllar

Tahıl unlarıyla hazırlanan bebek yemekleri, kolay yutulabilir kıvamda ve tatları süte benzer olduğu için, geleneksel olarak sütten kesmede en yaygın kullanılan yiyeceklerdir.

Buğdayın bebeklerde alerjilere yolaçabildiği bilindiğinden, tahıl vermeye pirinç unundan ya da yulaf unundan başlamanız çok daha doğru olur.

Bebeğiniz biraz daha büyüyünce yedinci ayını doldurduktan sonra bedensel tepkilerini dikkatle izlemek koşuluyla ve küçük miktarlardan başlayarak, buğday ununu da deneyebilirsiniz.

Katı besinlerden önce bebeğiniz sütünün ya da biberondaki hazır mamanın tadına, kıvamına ve ısısına iyice alışmış olduğundan, vereceğiniz ilk yeni besin, ona gerçekten de çok yabancı gelecek ve nasıl yiyeceğini bir türlü kesti rem eyecektir.

Bebeğiniz birkaç haftalık bir deneyim kazanıncaya kadar, yapabileceğiniz en iyi şey, verdiğiniz yeni yemeğin, elden geldiğince tanıdığı şeylere yakın olmasıdır.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bebeğiniz ile yemek yemeğe adım adım
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA