Trend
  • facebook-logo
  • instagram-logo
Trend Galeri Trend Ekonomi KAAN’ın test uçuşları nisanda başlıyor

KAAN’ın test uçuşları nisanda başlıyor

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu HÜRJET'te, HÜRKUŞ'ta, GÖKBEY'de ANKA'da, AKSUNGUR'da ve diğer programlarda ihracatın artarak devam ettiğini, şu anda farklı ülkelerden yeni taleplerin geldiğini ifade etti.

BETÜL USTA
Giriş Tarihi: 02.02.2026 07:41
KAAN’ın test uçuşları nisanda başlıyor

Antalya Belek'te düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı çerçevesinde önemli açıklamalarda bulunan Demiroğlu, KAAN'a yönelik ilgi olduğunu ve görüşme yaptıkları ülkelerin bulunduğunu ifade ederek, "Ancak KAAN uzun soluklu bir proje. Bazı ülkeler, belirli kilometre taşlarının tamamlanmasını bekliyor. İlk uçuşların yapılmış olması çok önemliydi ve ciddi bir ilgi yarattı. Bundan sonraki aşamada testler, sertifikasyon ve kalifikasyon süreçleri ve en önemlisi ilk teslimatlar kritik olacak. Bu süreçler ilerledikçe, ülkelerin ilgisi daha da artacak. İnanıyorum ki ilk teslimatı yaptığımızda, bugün gördüğümüz ilginin iki-üç katı bir taleple karşılaşacağız" dedi.

KAAN’ın test uçuşları nisanda başlıyor

2025 ALTIN YIL OLACAK

"2025'i bizim için bir altın yıl olarak tanımlayabiliriz" diyen Demiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "2026 ve 2027 yıllarını da bu başarıyı daha ileri taşıyacağımız yıllar olarak görüyoruz. Söz verdiğimiz teslimatları yerine getireceğiz. Bu yıl 22 adet HÜRKUŞ'u kuvvetlerimize teslim edeceğiz. GÖKBEY teslimatlarımız her ay artarak sürecek. HÜRJET Blok-0 konfigürasyonunun ilk uçuşunu Mayıs- Haziran döneminde planlıyoruz; bu yıl içinde toplam dört adet HÜRJET'i teslim etmeyi hedefliyoruz. KAAN projesinde ise (uçuş prototipinin) test uçuşlarına başlıyoruz.

KAAN’ın test uçuşları nisanda başlıyor

Hedefimiz nisan ayı sonu. Elbette bu ölçekteki projelerde küçük gecikmeler olabilir. KAAN, yalnızca TUSAŞ'ın değil; ASELSAN'ın, HAVELSAN'ın, TEI'nin ve yaklaşık 750 firmanın birlikte çalıştığı dev bir ekosistem projesi. İlk kez yapılan birçok teknolojiyi aynı anda hayata geçiriyoruz. Bu nedenle gelinen nokta başlı başına büyük bir başarıdır. Çok yakında bu konuda yeni gelişmeleri paylaşacağız."

KAAN’ın test uçuşları nisanda başlıyor

AVRUPA'YA SATIYORUZ

2025'te savunma ve havacılık alanında en büyük iki ihracat anlaşmasının imzalandığını hatırlatan Demiroğlu, "Bunlardan birincisi toplamı yaklaşık 15 milyar dolar olan KAAN Endonezya anlamasıydı. Aynı dönemde, Ağustos ayında GÖKBEY için 83 adetlik anlaşmayı kendi kuvvetlerimizle imzaladık. Bu da yerli ürettiğimiz bir helikopterin 1 milyar doları aşan çok ciddi bir anlaşmasıydı. Son olarak, HÜRJET'in İspanya'ya ihracatına yönelik anlaşma da tamamlandı. Artık biz kendi özgün platformlarımızı, daha önce özgün platform üretebilen ülkelere, yani Avrupa'ya, satmaya başlamış olduk" dedi.

  • Yaşam Haberleri
  • Veri Politikası
  • Gündem Haberleri
  • Rüya Tabirleri
  • Haberler
  • Son Dakika Haberler
  • Namaz Vakitleri
  • Bilmeceler
  • Yayın Akışı
  • Türkiye Haritası
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. ABİ
    5. Kuruluş Orhan
    6. Aynı Yağmur Altında
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
    8. Sabah Türkiye
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın