Mart sergisini Bakan Taçoy açtı
Kıbrıs Modern Sanat Müzesi'nin Mart sergisini Bakan Taçoy açtı.
Serginin açılışını yapan Bakanı Hasan Taçoy, "Kıbrıs Modern Sanat Müzesi'nin yeni binasının büyümesini, yavaş yavaş örülen bir koza gibi izliyoruz. İlk önce, metal bir iskeletin ilerleyişine tanık olduk, yapının son halini kafamızda canlandırmaya çalışarak. Şimdi ise kaplamalarının yapılmaya başlamasıyla, çok daha farklı bir dokuya kavuşmasını izliyoruz. 100 bin eseri bir araya getiren, dünyanın hiçbir yerinde örneği olmayan bir hızda büyüyen müzelerin yükselişine ülkemizde gururla tanıklık ediyoruz" dedi.
YDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ da "Sanatçılar; topluma yön veren, yapıtlarıyla insanlığa geniş ufuklar sunan toplumu düşünmeye ve üretmeye yönlendiren bireylerdir" derken, YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Aygenç ise, "Kimi yazarın, şairin, ressamın ya da heykeltıraşın yaşamı, eserleri ile örtüşür. Ortaya çıkardıkları eserler ise bazen yaşadıklarını, bazen yaptıklarını, bazen ise kişiliklerini yansıtır" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Türkiye'nin ilk yapay zeka destekli filmi "Efsaneler Takımı" vizyona girdi
- 2 Stanislavski ve Nemiroviç-Dançenko Bale Topluluğu Türkiye’deki ilk gösterisini AKM'de gerçekleştirdi!
- 3 Türk Telekom, Darülaceze sakinlerini kültür-sanatın kalbi AKM’de ağırladı
- 4 Bakan Ersoy duyurdu: Asırlık mabetler yeniden cemaatiyle buluşacak!
- 5 Esenler’de sezonun yeni adı: "Sezai Karakoç"
- 6 62 bin 701 eser, 5 farklı tema, tek çatı! Kütahya Arkeoloji ve Maden Müzesi açıldı!
- 7 Zamanı aşan ezgilerimiz dijital arşivde
- 8 Müze ve ören yerlerinde çifte rekor: Bakan Ersoy 7,3 milyar liralık büyümeyi açıkladı!
- 9 Türkiye Sinema Festivali iki günde 777 bin seyirciyle rekor kırdı! Bakan Ersoy: “Yoğun ilgi sinemanın birleştirici gücünü bir kez daha gösterdi”
- 10 İstanbul Kültür Yolu heyecanı AKM’de!