Bakan Ersoy duyurdu: Zeugma'ya ait stel yurda geri dönüyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülkemizden yurt dışına götürülen eserlerden birinin daha Türkiye'ye getirilmesi için çalışma başlattı. Son olarak Zeugma'ya ait stel yurda getiriliyor. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ersoy, konuşmasında çalışmalarla ilgili bilgili verdi ve " Anlaşma imzaladığımız ülke sayısı 12'ye yükseldi. Söz konusu anlaşmalar bu çalışmaları eserlerimizi yağmalanmasını önlemede önemli rol oynamakta." dedi.
Bakan Ersoy'un konuşmasından satır başları şu şekilde:
Gösterdikleri hassasiyet her türlü takdiri hak ediyor. Tüm yetkililere teşekkür ediyorum. İş birliği içinde hareket etmeye devam edeceğiz. Her eser ait olduğu yerde anlamlıdır düsturu ile hareket etmeye devam ediyoruz. Anlaşma imzaladığımız ülke sayısı 12'ye yükseldi. Söz konusu anlaşmalar bu çalışmaları eserlerimizi yağmalanmasını önlemede önemli rol oynamakta.
Son 3 yılda ABD'de tesis ettiğimiz iş birliğinde ülkemizce teknik destek verilmiştir. Bakanlığımızca binlerce arşiv belgesi incelenmiş ve onlarca eserin ülkemize iadesi sağlanmıştır.
EN SON HABERLER
- 1 Kahramanmaraş ilk kez Kültür Yolu Festivali'ne ev sahipliği yapacak!
- 2 Aydos Müzesi ziyaretçilere açıldı
- 3 Vakıf Katılım’dan Bursa Vakıf Eserleri Fotoğraf Sergisi: “İstanbul’u Gören Rüya: Bursa”
- 4 Keban kazılarının eserleri yeni müzede
- 5 D&R'dan mavinin kıyısında 3 gün, 3 yazar!
- 6 Roma’da Anadolu izleri
- 7 Burak Yeter, D&R Live Set ile Bağdat Caddesi’nde
- 8 Çanakkale beşinci kez Kültür Yolu Festivali ile buluştu!
- 9 Bakan Ersoy SCO Ada Ankara’nın yeni sezon programını duyurdu!
- 10 Karahantepe’de 11 bin yıllık heykel bulundu