MasterChef Krem Karamel tarifi ve malzemeleri gündemdeki yerini aldı. Yarışma tarihinde oldukça zorlanılan tarifler arasında yer alan tatlıyı kendi mutfaklarında denemek isteyen izleyiciler şeflerin tarifi ve tatlının püf noktalarını araştırıyor. Peki; Krem Karamel nasıl yapılır? İşte, detaylar...
Krem Karamel tarifi MasterChef'in yeni bölümü ile gündemde. Potaya girmemek için mücadele edecek yarışmacılar en başarılı tabağı çıkarmak için tam kıvamında tatlıyı şeflere sunmak istiyor. Eleme öncesi son oyunda heyecan dorukta. Peki; Masterchef Krem Karamel nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?
KREM KARAMEL MALZEMELERİ
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
6 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Karameli için:
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
KREM KARAMEL TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Sütü uzun süre kaynatmamaya, düşük ısıda uzun süre pişirmeye özen gösterin.Fırın tepsisine eklediğiniz su miktarı krem karamel kaplarının yarısına kadar gelmeli ve soğuk olmalıdır.
PİŞİRME ÖNERİSİ
Kullanacağınız ısıya dayanıklı fırın kaplarının büyüklüğüne göre tatlı sayısı azalıp artabilir.
KREM KARAMEL TARİFİ NASIL YAPILIR?