Son dakika: İstanbul'da son yılların en korkunç vahşetini gerçekleştiren Semih Çelik Türkiye'nin gündemine oturdu. Eyüpsultan ve Fatih'te yarım saat arayla iki kız arkadaşını katleden ve sonrasında Bizans surlarından atlayan Semih Çelik'in eski sevgilisinden ayrıldıktan sonra İkbal Uzuner'i takıntı haline getirdiği ve sürekli takip edip peşinden gittiği öğrenildi. Çelik'in cinayetten sonra İkbal'in annesini aradığı ortaya çıktı. İşte haberin ayrıntıları...
Toplum psikolojisine karabasan gibi çöken kriminal olay önceki gün İstanbul Fatih'te yaşandı. İddiaya göre olay, 16.00 sıralarında Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi'nde meydana geldi.
Ardından boğazına ip geçiren katil zanlısı surlardan atlayarak intihar etti. Türkiye'yi sarsan bu olayın ardından dehşet veren detaylara ulaşıldı. Kısa bir süre sonra katil zanlısının bu olaydan yarım saat öncede Eyüpsultan'da 19 yaşındaki Ayşenur Halil'i katlettiği ortaya çıktı.
O CANİ NASIL BİRİYDİ
Surlarda yaşanan bu görüntülerin ardından polis katil zanlısının isminin Semih Çelik olduğunu belirledi. Hemen araştırılan bu zanlının Fatih nüfusuna kayıtlı 19 yaşında ve suç kaydı olmadığı tespit edildi. Polisin olay sonrası hemen kayıtlarına yaptığı işinin kasap olduğu yazılan katil zanlısının babası Adem Çelik ile görüştü.
Oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu anlatan baba, oğlunun daha öncede bu konuyla ilgili hastanede tedavi gördüğünü söyledi.
HASTANE KAYITLARINA BAKILDI
Babanın bu iddiası üzerine katil zanlısı Semih Çelik'in hastane kayıtları araştırıldı. Yapılan incelemelerde 1 yıl içerisinde Eyüpsultan Devlet Hastanesi, Okmeydanı EAH ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde toplam 5 adet hastane kaydının olduğu tespit edildi.
BİR İNTİHAR GİRİŞİMİ ÇIKTI
Çalışmalara devam eden polis ekipleri, katil zanlısı Semih Çelik'in Pol-Net kayıtlarını inceledi. Yapılan incelemede Semih Çelik hakkında iki kez kayıp başvurusu yapıldığı ve bir kez de İntihara Teşebbüsten kaydı olduğu belirlendi.
SATANİST BİR EYLEM Mİ YAPTI?
Öte yandan odada bulunan bu çizimin satanist bir algıyla çizilmiş olabileceği değerlendirmesi de yapıldı.
Şahsın odasındaki şeklin cesetle benzerlik göstermesi ise bu eylemin satanist bir ruhla yapılmış olabileceği değerlendirmesini güçlendirdi.
KIZINI ÖLDÜRÜP ANNESİNİ ÇAĞIRDIĞI İDDİA EDİLDİ
Konuyla ilgili elde edilen yeni bilgilere göre şüphelinin eski sevgilisinden ayrıldıktan sonra İkbal Uzuner'i takıntı haline getirdiği ve sürekli takip edip peşinden gittiği öne sürüldü. Genç kızı konuşmak için Surlara çağırdığı ve orada canına kıydıktan sonra annesini arayıp olay yerine çağırdığı iddia edildi.