Elma günümüzde en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Bununla birlikte Ege, İç Anadolu ve Marmara Bölgeleri de elmanın fazla yetiştirildiği yerler arasındadır. Bu bölgelerde yetiştirilen toplam elma ülkemizdeki ihtiyacının %90'ını karşılar. Soğuk havalara karşı son derece dayanıklı olan elma Türkiye'de en çok Niğde, Amasya, Burdur, Isparta, Bursa, Tokat ve Nevşehir illeri ilk sıralardadır. Elma üretiminde ilk sırada gelen ülke ise Çin'dir.
Elma genellikle sonbahar meyvesi olarak bilinir. Her mevsim pazar tezgahlarında kolaylıkla görebileceğiniz meyveler arasında bulunur. Hem yazın hem de kışın çok lezzetli elmalar tüketebilirsiniz. Ancak en lezzetli elmalar kış aylarında yetişir. Elma yetiştiriciliğinde mutlaka şunlara dikkat edilmelidir:
Bunların yanında 40 derecenin üzerine çıkan sıcaklıklarda büyümeyi durdurur. Elma toprak seçiciliği çok az olan meyve ağaçlarından biridir. Eğer bahçeye dikmeyi düşünüyorsanız bitki köklerinin su içerisinde kalmamasına dikkat etmelisiniz.
Elma daha çok sonbahar meyvesidir. Bu meyveler eylül ayında hasat edilir. Ekim kasım ve aralık aylarında pazarlarda sıkça elma görebilirsiniz. Ancak elmanın çeşidi ve türü hasat dönemlerinde farklılık gösterir. Bu nedenle genellikle her mevsim insanlar elma yiyebilme imkanı bulabilir.
Elmaların toplanma zamanı genel olarak eylül ayıdır. Sonbahar meyvesi olduğu için eylül ve ekim aylarında birçok elma türünün hasat edildiği görülebilir ancak elmanın türü hasat dönemi üzerinde oldukça etkilidir.
Elmayı her mevsim yiyebilirsiniz. Farklı türlerin yetişme dönemlerinin de farklı olması aynı zamanda toprak seçiciliğinin az olması soğuk havalara karşı çok dayanıklı olması elmanın her mevsim yenebilecek bir meyve olmasını sağlamıştır.