Trend
Trend Galeri Trend Gündem SON DAKİKA HABERLERİ | CHP'li Ahmet Özer'in gözaltına alınması sonrası flaş gelişme

SON DAKİKA HABERLERİ | CHP'li Ahmet Özer'in gözaltına alınması sonrası flaş gelişme

Son dakika haberleri... CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in PKK terör örgütüne üye olmak suçundan gözaltına alınmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Ahmet Özer tutuklandı.

Halit TURAN
Giriş Tarihi: 30.10.2024 20:56 Güncelleme Tarihi: 31.10.2024 08:54
PAYLAŞ
SON DAKİKA HABERLERİ | CHP’li Ahmet Özer’in gözaltına alınması sonrası flaş gelişme

CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda "Silahlı terör örgüte üye olma" suçundan gözaltına alınmıştı.

SON DAKİKA HABERLERİ | CHP’li Ahmet Özer’in gözaltına alınması sonrası flaş gelişme

Soruşturma detayları arasında, örgütün kuzey Irak Kandil bölgesinde yer alan yönetici kadrosuna da ulaştırılan örgütsel dokümanlarda, Abdullah Öcalan ile İmralı arasında yapılan görüşmede sözde demokratik özerklik projesinde Ahmet Özer'in görevlendirilmesinin uygun görüldüğü yer aldığı tespit edilmişti.

SON DAKİKA HABERLERİ | CHP’li Ahmet Özer’in gözaltına alınması sonrası flaş gelişme

695 PKK'LI İLE İRTİBAT HALİNDE

Özer'e yapılan iletişimin dinlenmesi ve fiziki takip sonucunda, terör örgütü mensubiyetleri nedeniyle adli işlem kaydı bulunan 694 kişiyle ve özellikle kırmızı bültenle aranan terör örgütü yöneticilerinden Remzi Kartal ile 14 kez iletişime geçtiği belirlenmişti.

SON DAKİKA HABERLERİ | CHP’li Ahmet Özer’in gözaltına alınması sonrası flaş gelişme

2 SAATLİK İFADE BİTTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, emniyet işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Özer'in yaklaşık 2 saat süren savcılığa ifade verme işlemi tamamlandı.

SON DAKİKA HABERLERİ | CHP’li Ahmet Özer’in gözaltına alınması sonrası flaş gelişme

TUTUKLAMA TALEBİYLE SEVK EDİLDİ

PKK terör örgütüne üyelik suçundan gözaltına alınan CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

SON DAKİKA HABERLERİ | CHP’li Ahmet Özer’in gözaltına alınması sonrası flaş gelişme

TUTUKLANDI

PKK terör örgütüne üyelik suçundan gözaltına alınan CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı.

SON DAKİKA HABERLERİ | CHP’li Ahmet Özer’in gözaltına alınması sonrası flaş gelişme

SORUŞTURMANIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda elde edilen doküman içeriğinde Ahmet Özer ile ilgili İmralı cezaevinde hükümlü olan PKK/KCK Terör Örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile HDP Milletvekillerinden oluşan heyetle görüşme yapıldığı, heyetin bazı akademisyenlerin Demokratik Özerklik projesine katkı sunmak istediğini Abdullah Öcalan' a
ilettikleri, Öcalan'ın da "Mersin Üniversitesinden Ahmet Özer var" dediği bunun üzerine Ahmet Özer hakkında soruşturmanın başladığı öğrenildi. Ahmet Özer'in 23 Kasım 2023 ile 23 Ocak 2024 tarihleri arasında teknik takiple izlendiği yapılan telefon görüşme içeriğinde Ahmet Özer'in iki kardeşi dağ kadrosunda bir kardeşi cezaevinde olan Mehmet Kaya'yı aradığı annesi ölmesi nedeniyle başsağlığında bulunduğu ve yerel seçimlerde kendisinin yardımına ihtiyacının olduğunu söylediği belirlendi. Ahmet Özer'in "anneniz sizin gibi değerli evlatlar yetiştirdi" dediği ortaya çıkarken, Özer'in parti çalışması yapmak ve Mehmet Kaya'yı ziyaret etmek üzere, 15 Aralık 2023'de Van'a gideceği belirlenmesiyle takip edildiği, burada 9 terör örgütüyle bağlantılı isimle buluştuğu belirlendi.

SON DAKİKA HABERLERİ | CHP’li Ahmet Özer’in gözaltına alınması sonrası flaş gelişme

TERÖRDEN ARANAN 47 KİŞİ İLE GÖRÜŞMÜŞ

Ahmet Özer'in 29 farklı işlemde terör örgütü üyesi isimlerle para transferlerinin olduğu, 2012 ile 2024 yılları arasında PKK/KCK Terör örgütünden adli işlem gören 694 farklı kişi ile iletişiminin olduğu, bu kişilerden 47'sinin terör suçlarından arandığı belirlendi. Ayrıca Özer'in PKK Eş Başkanı KCK Yürütme Konseyi Üyesi ve kırmızı kategoride aranan Remzi Kartal ile 14 kez telefon irtibatının olduğu tespit edildi. Esenyurt Belediyesi tarafından Kardeş Kültürler Festivali – 3 adı altında düzenlenen etkenlikte Esenyurt Cumhuriyet Meydanında daha önceki tarihlerde PKK/KCK Terör Örgütünün Propagandasını yapmak suçundan mahkumiyeti bulunan Rojda Şenses'in konser verdiği, konser sırasında terör örgütüne müzahir kitle tarafından terör örgütü ele başı hakkında sıkça slogan atıldığı tespit edildi.

SON DAKİKA HABERLERİ | CHP’li Ahmet Özer’in gözaltına alınması sonrası flaş gelişme

YAZDIĞI KİTAPTA "GERİLLA KOMUTANI" ÖVGÜSÜ

Ahmet Özer'in birçok terör örgütünün propagandası mahiyetini içeren kendi tarafından yazılan kitaplarının bulunduğu, bunlar arasında dikkat çekici olanın ise 2016 yılında yayınladığı "Dağ Sancısı" isimli kitapta İran sınırında bulunan dağ köylerindeki üç arkadaşın hayat hikayesinin anlatıldığı, kendisi tarafından kitapta "gerilla komutanı" diye bahsettiği "Şervan" karakterinin Türk Silahlı Kuvvetlerimizle mücadele ettiğinin övücü bir şekilde hikayeleştirildiği belirlendi.
Özer'in Belediye Binası içerisindeki makam odasında bulunan derginin 12.sayfasında 2016 yılında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonları sırasında çatışmalarda öldürülen Hakan Arslan'ın cenazesinin babası tarafından teslim alındığı ana ait görselin düzenlenip dergi içerisinde yer verildiği belirlendi.

İ

SON DAKİKA HABERLERİ | CHP’li Ahmet Özer’in gözaltına alınması sonrası flaş gelişme

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI: PKK İLE ORGANİK BAĞI VAR

Belediye Binasında yapılan aramada el konulan klasörde yapılan incelemede A4 boyutunda, Word formatında çıkartılmış, yazımına devam edilen kitap olarak değerlendirilen ve 145 sayfalık metinde ise 7. sayfada "…Hemen ardından Ağrı İsyanı başladı O da aynı akıbete uğradı.
Ondan sonra sıra Dersime geldi. Dersim bir isyan değildi. Kendisine yapılan operasyona karşılık yapılan bir direnişti. Dersim direnişi kapsamlı askeri operasyonlarla ve büyük katliamlarla yerle bir edildi…" yazdığı 38. sayfasında "…Biz fırsat buldukça kendimizi bu dağa atardık hem nefes almak hem de devrimlerin dağlardan başlayacağı yolundaki inancımızı yaşayarak tazelemek için…"
"…Bu dağ(lar) her daim yürekleri darda olanlara konak olmuş, çoluk çocuğun rızkı peşinde
olanlara korunaklı mekanlar sunmuştur Bu dağlar Jandarma zulmünden kaçanları bağrına basmıştır…" yazdığı belirlendi. 65'nci sayfada ise "…Evet, işte bu bakımdan bakıldığında yakın Kürdistan tarihini üç kavramla ifade etmek mümkün: Baskı-direniş-sürgün. Buna ara bir kavram olarak ihaneti de eklemek lazım. Zorla sömürgeleşme baskılarına karşı direnişler oldu. Bu direniş ve isyanlar katliamlarla bastırıldı…" yazdığı 117. sayfada ise "…Kürdistanı'ın erin dağ yarıklarında ki mağaralar onu bağrında kaç kez sakladı acaba Göğe
yükselen Cudi'nin koynunda kaç defa geceledi dersiniz…"
"…Takvimler 22 Ocak 1984'ü gösterdiğinde bir gece yarısı Onu, Neco'yu Mezopotamya'nın baş
eğmeyen bu yiğit evladını öldürdüler…" yazdığı tespit edildi. Özer'in makam odasında bulunan ve kendisi tarafından yazıldığı anlaşılan dokumanın kendisinin terör örgütüyle organik bağını göstermesi açısından dikkat çekici olduğu Özer'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye sevk yazısına eklendi.

SON DAKİKA HABERLERİ | CHP’li Ahmet Özer’in gözaltına alınması sonrası flaş gelişme

REMZİ KARTAL İLE GÖRÜŞMESİNİ HATIRLAMADI

Mehmet Kaya ile yaptığı telefon görüşmelerinin tapeleri sorulan Ahmet Özer, görüşmeleri hatırlamadığını öne sürdü. Kırmızı Bülten ile aranan Remzi Kartal ile yaptığı görüşmeyle ilgili ise
"Remzi Kartal ile yaptığım iddia edilen görüşmeleri hatırlamadığım gibi 2 gün içerisinde 14 defa görüşmem hem gerçekçi değil hem de söz konusu değildir" dedi. Tutuklama istemiyle mahkeme sevk edilen Ahmet Özer'in sevk yazısında PKK/KCK silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten veya örgüt suçlarından cezaevlerinde bulunan ve "değer ailesi" olarak tabir edilen Mehmet Kaya'dan yardım aldığı, kendisinin örgüt mensuplarına önem verdiği yapılan görüşme içeriklerinden anlaşıldığı belirtildi.

SON DAKİKA HABERLERİ | CHP’li Ahmet Özer’in gözaltına alınması sonrası flaş gelişme

Özer'in emniyet ve Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan savunmalarında, terör örgütü elebaşlarından Remzi Kartal ile irtibatı, terör örgütü mensuplarıyla telefon görüşmeleri ve yüksek miktarda para transferlerinin hayatın olağan akışına uygun şekilde açıklayamadığı kaydedildi.

  • Yaşam Haberleri
  • Veri Politikası
  • Gündem Haberleri
  • Rüya Tabirleri
  • Haberler
  • Son Dakika Haberler
  • Namaz Vakitleri
  • Bilmeceler
  • Yayın Akışı
  • Türkiye Haritası
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın