Son dakika haberi: Mersin'in Silifke İlçesi Belediyesine yönelik "Rüşvet, suç işlemek amacıyla örgüt kurma yönetme ve örgüte üye olma, ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden, Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Başkan Yardımcıları Ezgi Erdağ Demirtaş ve Şerife Yörükçü, Özel kalem Müdürü Ersin Servi, Ayniyat Müdürü Erdoğan Gürbüz, Mali Hizmetler Müdürü Osman Yılmaz, festival ihalelerini alan Erman Fatih Kirişçi ve Silifke Spor Kulübü Başkanı Sait Oğuz tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrolle serbest kaldı.
İHALE TEKLİFLERİ MÜDÜRDEN
Soruşturmada elde edilen deliller ise Başkan Turgut'un, rüşvet hortumunu adeta kendi cebine bağladığını ortaya çıkardı. Savcılığın tespitlerine göre, Ağustos 2024'te düzenlenen festivalde, belediye türkücü Hüseyin Turan'ın konser vermesini istedi.
Tüm festival ilanlarını alan Erman Fatih Kirişçi ise maliyetin yaklaşık 1 milyon 500 bin lira olduğunu söyledi.
Kirişçi'nin firmasında çalışan Durmuş Belen de belediyenin festival ödemesini yapmasının ardından, patronun kutu içerisinde verdiği 500 bin TL'yi, siyah poşete koyup Erdoğan Gürbüz'e teslim ettiğini söyledi.
Rüşvetin transferi için Silifke Belediye Spor'un hesaplarının da kullanıldığı, Kirişçi'nin kulüp hesabına "Özel talimat ile gönderilmiştir" notuyla yüklü miktarda paralar gönderildiği de belirlendi.
İMAR VE ARAÇ VURGUNU
İmar Müdürü Şeyma Savar Demren, imar işlerini sürüncemede bıraktığı vatandaşları, kardeşi Hasan Savar'ın hesaplarına para göndermek zorunda bıraktı.
BELEDİYE LOGOLU RÜŞVET KUTUSU
Belediyenin matbaa işleri ise bizzat Başkan Turgut'un talimatıyla Mersin Matbaacılar Odası Başkanı Bora Tuğay tarafından kurulan BCA Organizasyon Şirketine verildi.
Etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olan belediye çalışan Bayram Ali Balcı, 2024 ve 2025'te, belediye aracıyla işyerine gittiği Bora Tuğay'dan belediye logolu bardak kolileri içinde 4 kez aldığı paraları, Ersin Servi'ye teslim ettiğini, bir teslimat sırasında araçta Belediye Başkanı Turgut'un da bulunduğunu anlattı.