HAYDİ EBEVEYNLER CEPHEYE!
Eylül ayından itibaren yabancı menşeili dijital platformlar artık diledikleri gibi at koşturamayacak. Çünkü çocukları dijital alemin zararlı etkilerinden korumak adına devletimiz etkili tedbirleri yürürlüğe sokuyor. 15 yaş altına sanal medyaya erişim yasaklanacak.
Yaş kontrolü, yapay zeka yardımıyla etkin hale getirilecek. 16-17 yaşın erişebileceği platformlar ise yaşlarına uygun olarak kısıtlanacak. Ve en önemlisi: Ebeveynler sanal medyadaki içeriklerden zarar gören çocukları için o kökü dışarıda kuruluşlara Türk mahkemelerinde dava açıp, tazminat alma hakkına kavuşacaklar.
Bunun için o içerikleri ekran görüntüsü kaydıyla belgelemek ve çocuğun hal, hareket ve tavırlarının o içerikler yüzünden olumsuz yönde değiştiğine dair bir psikiyatri raporu almak yeterli olacak. İngiltere ve ABD'de Meta gibi kuruluşlara açılan tazminat davalarında patlama yaşanıyor. Bu davalar söz konusu platformların sadece kasalarını boşaltmakla kalmıyor, prestij ve güvenilirliklerini de aşağı çekiyor. Haydi anne babalar, doğruca yeni açılan bu cepheye... El mi yaman bey mi yaman görsünler!
TAZMİNAT DAVASI AÇILABİLECEK
Gençleri ve çocukları, dijital medyanın zararlarına karşı korumak için çok önemli bir adım atıldı. Eylül ayından itibaren yabancı menşeli dijital platformlar artık diledikleri gibi at koşturamayacak. Çünkü devletimiz bu konuda çok etkili tedbirleri yürürlüğe sokuyor. 15 yaş altına sanal medyaya erişim yasaklanacak.