Türk pop müziğinin usta isimlerinden Mehmet Taneri'nin vefatı, sanat dünyasında derin bir üzüntüye yol açtı. 1960'lı ve 1970'li yıllarda müzik sahnesinde önemli bir çıkış yakalayan sanatçının ölüm haberi kısa sürede gündeme oturdu.
Acı haberi, yakın dostu Ali Kocatepe sosyal medya hesabından duyurdu.
"İKİ AİLE ÇOK YAKINDIK"
Kocatepe paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"60'ların sonlarında tanışmıştık Mehmet Taneri ile. 60' ve 70'lerin ünlü pop müzik sanatçılarımızdandı. 90'ların başlarında Sultanköy'de komşu olduk. Kızları Nükhet ve kızımız İlkyaz Kocatepe birlikte büyüdüler. İki aile çok yakındık. Bu akşam vefat haberini aldık. Başımız sağ olsun."
HAYATINI KAYBETMİŞTİ
1960'lı yılların unutulmaz pop sanatçısı Taneri, 86 yaşında hayatını kaybetmişti.
ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLDİ
Ünlü sanatçı, öğle vakti Zincirlikuyu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.
YEĞENİ KAYA ÇİLİNGİROĞLU DA KATILDI
Cenaze törenine, sanatçının ailesi, sevenleri, yeğeni Kaya Çilingiroğlu ve sanat dünyasından Hülya Avşar, Melisa Sözen gibi birçok isim de katıldı.
"KANSERDİ, 4-5 SENEDİR UĞRAŞIYORDU"
Çilingiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Taneri'ye rahmet dileyerek, "Çok düzgün bir insandı. Çok severdim. Hastaydı son dönemlerinde. Hakk'ın rahmetine kavuştu. Kanserdi, 4-5 senedir uğraşıyordu. Herkesin sonu burası. Yapacak bir şey yok. En son 15 gün önce görüştük. Evde tedavi görüyordu, sonra hastaneye yatırdılar. Daha sonra da vefat etti." dedi.