III. Charles ve Galler Prensesi Diana'nın oğlu Prens Harry, 2018 yılında Amerikalı oyuncu Meghan Markle ile dünyaevine girerek adeta çalkantılı bir hayata adım attı. Bitmek bilmeyen skandalların ardından Harry ve Markle, 2020 yılında resmi olarak Kraliyet'teki görevlerinden feragat etti. Eşiyle birlikte kendilerine yepyeni bir yaşam kuran Prens Harry'nin, çok geçmeden yalnız kaldığı yabancı basının dikkatinden kaçmadı. Prens Harry'nin yalnızlığı, son günlerde en çok konuşulan konu haline geldi. Bakın, Prens Harry herkesle bağını nasıl kopardı!
Sussex Dükü Prens Harry ile Amerikalı oyuncu Meghan Markle, 2018 yılında dünyaevine girerek, yabancı basının en çok konuşulan isimlerinden biri olmuştu.
Sussex Düşesi olan Meghan Markla ve Prens Harry'nin 6 Mayıs 2019 günü ise Archie Mountbatten-Windsor adındaki oğulları dünyaya gelmişti.
Oğullarının doğmasıyla birlikte Kraliyet'teki dinamiklerin nasıl değişeceği merak konusu olmuşken, ünlü çift beklenmedik bir karar almıştı.
Buckingham Sarayı'nda bomba etkisi yaratan Kraliyet üyeleri, tüm haklarından feragat edip ünvanlarını bırakmamışlardı. Bunun sebebi olarak, ekonomik anlamda daha bağımsız ve özgür olma gerekçesini öne sürmüşlerdi.
Bu olay dünya basınını ters düz ederken, Markle ve Harry İngiltere'yi terk edip Amerika'ya yerleşme kararı almıştı.
İkilini taşınma isteğinin arkasında, bazı iddialara göre Kraliyet üyelerinden uzak kalmak da yer alıyordu.
Zorunlu olmadıkça hiçbir Kraliyet ailesiyle görüşmeyen Prens Harry ve Meghan Markle'ın zamanla da herkesle arasına mesafe koyduğu söyleniyordu. Bunun sebebinin ise medyanın yoğun ilgisi ve mahremiyetlerinin ihlali olarak gösteriliyordu.
Yabancı basının yaptığı habere göre, İngiltere'deki kuzeni Prenses Eugenie de dahil olmak üzere eski dostlarıyla "temasını tamamen kestiği" iddia edildi.
Aynı zamanda Prens Harry ile sosyal olarak tanışan bir Los Angeles TV yöneticisi, kuruluşa şunları da söyledi: Gerçek şu ki Harry, dünyanın en iyi markalarından biri olan 'Prens Harry' ile başladı ve onu çöpe attı.
Tüm bu söylentilere rağmen Prens Harry, New York Times Dealbook Zirvesi'nde verdiği röportajda, Kraliyet ailesindeki sorumluluklarından uzaklaşarak Amerika'da yaşamanın "Sanki annemin kendisi için istediği hayat gibi" olduğunu söyleyerek dedikoduları noktaladı.