A Milli Futbol Takımı'nın 24 yıl sonra Dünya Kupası bileti alması İtalyan basınında gündem oldu. Çizme basını, İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella ile ilgili çarpıcı başlıklar kullandı.
İtalyan basını, İtalya Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası finallerine katılamamasını eleştirirken, diğer yandan Türkiye'yi 24 yıl aradan sonra finallere taşıyan İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella'yı övdü.
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde play-off turu final maçlarında İtalya'nın Bosna Hersek'e penaltı atışlarında elenmesi, diğer taraftan ise Montella yönetimindeki A Milli Takım'ın ise Kosova'yı 1-0 yenerek Dünya Kupası bileti alması İtalyan basınında geniş yankı buldu.
La Gazzetta dello Sport, İtalya Milli Takımı'nın üst üste 3. kez Dünya Kupası finallerine gidemediğini belirterek, "Herkes evine" manşetini attı. İtalya için "Dünya Kupası'na katılamama kabusunun devam ettiği" ifade edilerek, bunun "felaket" bir sonuç olduğu kaydedildi.
Gazetenin haberinde, İtalyan teknik adamın, Türkiye'yi 24 yıl aradan sonra yeniden Dünya Kupası'na götüren isim olduğu belirtildi.
"FAHRİ VATANDAŞLIK BUNA DEĞER"
Gazetenin haberinde, Türkiye'nin son 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik aldığına dikkat çekilirken, "Türkiye, bir İtalyan ile Dünya Kupası'nda. Türkiye'yi daha önce (2024) Avrupa Şampiyonası'na taşıyan Montella, şimdi de Dünya Kupası'na götürüyor. Fahri vatandaşlık buna değer." ifadeleri kullanıldı.
Corriere dello Sport gazetesi de İtalya'nın dün akşam Bosna Hersek'e elenmesini, "Herkes evine" manşetiyle karşılarken, "Üçüncü başarısızlık. İtalya bir kez daha Dünya Kupası'nın dışında kaldı." yorumu yapıldı.
Gazetenin haberinde başarısızlık sebebiyle İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Gennaro Gattuso'nun özür dilediği, federasyon başkanı Gravina'nın ise istifa çağrılarına rağmen görevinde kalmayı sürdürdüğü ifade edildi.
Haberde, "Vincenzo Montella bunu başardı: Türkiye 24 yıl sonra final aşamasında. İtalyan çalıştırıcı gururla bunu kutlayabilir.' yorumu yapıldı.
Haberde ayrıca, Juventuslu Kenan Yıldız'ın maç içinde sürekli etkili olduğu ve Uğurcan Çakır'ın kurtarışlarıyla galibiyette "belirleyici" olduğu ifade edildi.
Tuttosport gazetesi de İtalya'nın elenmesi dolayısıyla tepkisel "Hepsi gönderilmeli" manşetini attı.
İtalya'nın peş peşe 3. kez Dünya Kupası'na gidemediğine dikkat çekilen gazetedeki haberlerde, milli takımdaki herkesin gitmesi gerektiği çünkü artık gök-mavili takım için yeniden başlangıcın da bir çözüm değil, belki bir çare olabileceği ama İtalyan futbolundaki sorunun genel hatlarıyla ele alınması gerektiği ifade edildi.
Tuttosport, İtalya'nın elendiği Dünya Kupası'nda, İtalyan çalıştırıcı Montella yönetimindeki Türkiye'nin yer alacağına işaret etti.