Beşiktaş'ın yaz transfer döneminde Fransa Ligue 2'de yer alan Clermont'tan kadrosuna kattığı İlhan Fakılı'yı, söz konusu kulübün yakın döneme kadar sahibi ve başkanı olan Ahmet Schaefer'e sorduk.
"KREATİF VE ÇOK CESUR"
Schaefer, altyapıdan itibaren tanıdığı 20 yaşındaki kanat oyuncusu hakkında değerli bilgiler verdi: "İlhan'a kış döneminde teklifler gelmişti. Ancak o, 'Bu kulübü kurtarmak ve ligde tutmak istiyorum. "
"Önümüzdeki yaz 1 yıl sözleşmem kalıyor, kulübün cebine transfer bedeli girsin ve ben de sakin bir şekilde proje arayayım' dedi. Sahada kreatif. Çok cesur, risk alıyor ama kıvamında. "
"Ona verdiğimiz sırt çantasının içi dolu. O çantada sadece teknik kalite değil, insani kalite de var. Her şey onun elinde."
"DALGANIN ÜSTÜNDE SÖRF YAPIYOR"
"O kadar mütevazı ve ölçülü ki, ne kadar gazetelerde manşetlere çıksa da milli takıma davet alsa da ayakları yerde kalacaktır. Neticede şu an güzel bir dalganın üstünde sörf yapıyor, inşallah daha çok ilerler. Beşiktaş'a ileride büyük bir gelir sağlayabilir."
GÜLER YÜZLÜ, MÜTEVAZI VE POZİTİF
İlhan'ın saha dışında çok mütevazı, güler yüzlü ve pozitif bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Ahmet Schaefer, şöyle devam etti: "Annesi, babası ve ailesi de aynı şekilde çok pozitif insanlar. Keşke herkes öyle olabilse. Herkesin hayatı kolaylaşır. Kendisini proje olarak görüyordu ancak bencilce değil. Bilakis önce kulübünü düşünüyordu."
"ÖZEN SAĞ OLSUN, BİZİ ÖDÜLLENDİRDİ"
Menajer Jorge Mendes'in İlhan'la genç bir oyuncu olmasına rağmen yakından ilgilendiğini vurgulayan Schaefer, Önder Özen'in, "Belki kimilerine göre Fransa 2. Ligi çok önemli bir lig değil ama İlhan Fakılı orada çok iyi bir futbol eğitimi aldı, adeta askerlik yaptı" açıklamasının hatırlatılması üzerine de "Bütün nesle aynı eğitimi verdik. Bazıları bu eğitimi daha aktif karşıladı. "