Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör Domenico Tedesco ve sportif direktör Devin Özek ile yollar ayrıldı.
Kulüpten yapılan açıklamada, kalan 3 haftada takımın başında yardımcı antrenör Zeki Murat Göle'nin yer alacağı belirtildi.
Sarı-lacivertlilerde görevine son verilen Tedesco, takımın başında 7,5 ay görevde kalıp bir kupa kazandı.
SEZON SONU İLE AYNI
Haberde, 40 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı ile sezon sonunda da yollar ayrılsa yine aynı ücreti alacağı ifade edildi.
YAZ HAZIRLIK KAMPINI HEDEFLEMİŞTİ
Tedesco, 17 Mart tarihinde oynanan Gaziantep FK maçı sonrası basın toplantısında, takımdaki oyuncularla birbirlerine büyük bir güven olduğunu belirtmişti.
"KAFAMDAKİ FİKİR BİR ŞEY İNŞA ETMEK"
Tedesco, "Biz her maçtan sonra kendi içimizde durum değerlendirmesi yapıyoruz. Ben daha yeni başlıyorum. 40 maç oynadım, geleli 6 ay oldu. Benim kafamdaki fikir, burada bir şey inşa etmek. Burada takımla bir yaz hazırlık dönemi geçirirsem çok mutlu olurum.
PERFORMANSI
Tüm kulvarlarda 2.00 puan ortalaması yakalayan 40 yaşındaki teknik adamın, Süper Lig'de puan ortalaması 2.14 oldu.