Son dakika haberleri: UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe dün Kadıköy'de zorlu rakibi Manchester United'ı konuk etti. Tempolu ve net pozisyonların olduğu maçta kazanan çıkmadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Maç sonrası Ahmet Çakar ve Gürcan Bilgiç, gündem olan Osayi'nin penaltı beklediği pozisyon için dikkat çeken yorumlar yaptı. Ayrıca Ahmet Çakar, Mourinho için de olay sözler kaleme aldı...
UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, dün İngiliz devi Manchester United'ı konuk etti. Tempolu ve net pozisyonların olduğu maçta kazanan çıkmadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Fenerbahçe'nin golünü En-Nesyri, Manchester United'ın golünü ise Eriksen kaydetti.
SABAH Spor'un usta kalemleri Ahmet Çakar ve Gürcan Bilgiç, dünkü karşılaşma hakkında dikkat çeken yorumlar yaptı. Osayi'nin pozisyonu penaltı mıydı? İşte
GÜRCAN BİLGİÇ: SONUNDA ANLADI
Maçtan önceki basın toplantısındaki sorulara Mourinho'dan gelen hafif "kibirli" cevaplar, aslında hangi takımı çalıştırdığının farkına varması için gerekçe oldu. Kadıköy'de, uzun zamandır taraftarın beklediği "kazanmak için oynayan" Fenerbahçe'yi seyrettik. Vücut dili çok önemli. Yenik duruma düştüklerinde bile sahada vazgeçen tek kişi yoktu. Bu ruh hali tribünleri peşlerinden getirdi.
"ONANA KEDİ YUTMUŞ GİBİ OYNADI"
Müthiş bir baskı kurdular. Manchester kalecisi Onana "kedi yutmuş" gibi oynamaya başladı. En- Nesyri her dakika geçişinde takımın yeniden santrfor haline geldi. Takımı başkalaştıran en önemli oyuncu Tadic'ti. Kariyer maçı oynadı adeta. "Yangın anında basınız" düğmesi gibiydi. Tekniği ve aklı ile kriz anlarına müdahale etti, arkadaşlarının yardımına koştu.
Lig performansı aslında Manchester United'dan daha fazla baskı yarattı takım üstünde. Üstüne gittiğinde dağılan bir rakip buldular karşılarında ama beraberlik sonrasında yine topun rakipte kalmasına izin verdiler. Mourinho kırmızı kart gördü. Maçın hakemi öyle kritik noktalarda aleyhte düdükler çaldı ki, biraz tecrübeliyseniz çok iyi anlarsınız.
"F.BAHÇE BASKIYI KURUYOR, ALAKSIZ BİR FAUL GELİYOR..."
Fenerbahçe baskıyı kuruyor, bir alakasız faul geliyor. Osayi'ye darbe geliyor, havalara bakıyor. Net penaltısının gümbürtüye gideceğini anladığında Mourinho kendini gösterdi. Baskıyı artırdı ama öylesine şartlanmışlar ki, Manchester'e kaybettirmeyeceklerdi maçı.
Maçın krizi sadece Fenerbahçe üstüne değil. İngilizler de iki beraberlikle geldikleri Kadıköy'den çıkış umdular. Fakat Fenerbahçe onları geri itecek tempoyu yapamadı. Kendi krizi, rakibinin korkularını geri itti.
AHMET ÇAKAR: GECENİN KAZANANI EN-NESYRI
Fenerbahçe için beraberlik kötü sonuç değil. Kötü olan Mourinho'nun oyundan atılmış olması. Fenerbahçe ilk yarı çok iyi oynadı. Pozisyonlar buldu, En-Nesyri sürekli ön baskıyla Manchester'ı çıkarmadı ama İngiliz ekibi bu yarıda bir kere geldi, Eriksen'le golü buldu.
Bu dakikadan sonra Fenerbahçe'den daha iyi oynamasını beklerken, kontrol rakibe geçti. Bir de ardından Jose Mourinho oyundan atılınca son yarım saat kaleye gidemediler.
"OYUN KONTROLÜ MANU'YA GEÇTİ DE NE OLDU"
Oyun kontrolü Manchester United'a geçti de ne oldu. Onların da pek pozisyonu yoktu. Garnacho ile soldan gelmeye çalıştılar ama fazla etkili olamadılar. Dün gecenin en büyük kazancı sanırım En-Nesyri oldu. İlk yarı çok iyi oynadı. Sonrasında golü attı.
Diğer bir kazançsa Osayi… Zaman zaman dengesiz çıkışları olsa da sağ kanatta önümüzdeki maçlar Mert'e nazaran daha etkili olacağını gösterdi.